Hugo, osvežilna pijača za odrasle
Print Friendly, PDF & Email

Hugo je slastna in osvežilna pijača za odrasle, v katerem se mešajo arome dobrega vina, zelišča in limone. Priprava te osvežujoče pijače je zelo preprosta in nam daje prosto pot pri izbiri vina za katerega je samo en pogoj, da je belo. Tudi zelišča si lahko sami izbiramo, glede na to, kaj imamo na razpolago v vrtu, oziroma katera aroma nam je bolj pri srcu. Zanimivost tega napitka je tudi ta, da lahko sami izbiramo razmerja med vinom, mineralno vodo in sirupom.

hugo-osvezilna-pijaca-za-odrasle

Pripomočki za pripravo osvežilne pijače Hugo

  • 300 ml kozarec
  • deska za rezanje
  • nož
  • merica za tekočino

Sestavine za pripravo osvežilne pijače Hugo

Za  kozarec 300 ml:

  • 150 ml dobrega belega vina, uporabimo lahko tudi penino
  • 100 ml mineralne vode (npr. Radenska)
  • 30 ml bezgovega sirupa
  • 10 listov melise ali mete, lahko tudi citronke (citronska verbena)
  • rezina limone
  • ledene kocke po potrebi

Priprava osvežilne pijače Hugo

Pripravimo si vse sestavine za pripravo te osvežilne pijače, ki je še posebno dobrodošla v poletnih mesecih in z njo lahko presenetimo tudi naše obiskovalce.

Če nimamo pri roki bio limone, moramo limono dobro oprati ali olupiti.

hugo-osvezilna-pijaca-za-odrasle

V kozarec damo liste melise ali mete, lahko tudi citronko, ki jih najprej med prsti malo pretlačimo, da izpustijo aromo in dodamo rezino limone.

hugo-osvezilna-pijaca-za-odrasle

Liste melise ali mete (lahko tudi citronko) in rezino limone prelijemo s sirupom bezga.

hugo-osvezilna-pijaca-za-odrasle

Najprej dolijemo vino in nato še radensko, če pijače nimamo ohlajene, si lahko pomagamo s kockami ledu. Vse skupaj dobro premešamo. Za dekoracijo lahko na vrhu dodamo eno ne zmečkano vejico melise ali mete lahko tudi citronke.

hugo-osvezilna-pijaca-za-odrasle

Osvežilna pijača, ki si jo lahko pripravimo ob vsaki uri dneva ali noči. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor