Sladoled banana-malina
V nekaj minutah pripravite svoj sladoled z okusom banana-malina brez sladkorja, aditivov in umetnih sladil. Takšen sladoled ima manj kalorij in uživajo ga lahko tudi diabetiki. Sladoled je mnogim najljubša sladica, ki jo nekateri uživajo vse leto, razlog je preprost: okusen, hladen in osvežujoč. Obstaja način, da uživate svojo najljubšo sladico brez slabe vesti vse leto in tudi okus lahko pripravite po svoji želji. Sladoled je priljubljena sladica tudi mojih otrok in vnukov, s sladoledom jim ponudim sadje, ki ga nekateri v prvotni obliki ne marajo. Preko vsega leta spravljamo različno sadje v zamrzovalnik in si tako lahko popestrimo okuse domačih sladoledov.
Pripomočki za sladoled banana-malina
- deska za rezanje
- nož
- vrečka za hrano
- merica za 200 ml
- zamrzovalnik
- mešalnik
- posodica za zamrzovanje
- posodica za serviranje
- kavna žlica
- žlica
- žlica za sladoled
Sestavine za sladoled banana-malina
Za 4 porcije
- 3 banane
- 100 ml malin
- 100 ml mleka
- 1 žlička arome vanilje
Priprava sladoleda banana-malina
Banane narežemo na rezine, spravimo jih v vrečko in damo v zamrzovalnik. Zamrznjene naj bodo preko noči, ali dokler banane ne zamrznejo.
Naslednji dan damo vse sestavine v mešalnik: banane, mleko (namesto mleka lahko uporabimo tudi sok od sadja, ki vam je všeč), maline in vaniljo.
Mešalnik pokrijemo in vsebino mešamo toliko časa, dokler masa ne postane gladka.
Sladoledno vsebino dajte v modelčke ali majhno posodo iz sladoleda. Postavite v zamrzovalnik za eno uro ali dokler ne zamrzne – postane trd. In sladoled je pripravljen.
Veliko zdravih užitkov vam želim, Lučka Glaser.