Sladoled banana-kaki
Print Friendly, PDF & Email

Sladoled  banana-kaki vsebuje samo dve sestavini, brez vseh ostalih dodatkov. Okus je sladek z aromo po kakiju in banani in je kremast. Vsebuje pa tudi veliko mineralov in vitaminov.

Kaki, ki ga imenujemo tudi zlato jabolko, vsebuje veliko vitamina C, vitamina A, pa tudi minerale, predvsem kalij. Banane sodijo med boj sladko sadje in so odličen vir vitamina B6 in drugih vitaminov iz skupine B kompleksa, ter vitamina C,  bogate pa so tudi z manganom, magnezijem in kalijem. Največ naše telo dobi od sadeža, če ga zaužijemo svežega ali v sladoledu, ki ni toplotno obdelan.

sladoled-banana-kaki

Pripomočki za pripravo sladoleda banana-kaki

  • nož
  • deska za rezanje
  • jedilne vrečke ali primerne posodice za zamrzovanje
  • zamrzovalnik
  • mešalnik (blender)
  • servirni posodici
  • žlica

Sestavine za pripravo sladoleda banana-kaki

Za 2 porciji:

  • 1 banana
  • 2 kakija

Postopek za priprave sladoleda banana-kaki

Banane olupimo, narežemo na kolobarje in jih damo v PVC vrečko ali primerno posodico za zamrzovanje. Banano je potrebno zamrzniti vsaj 3 ure pred pričetkom priprave sladoleda, še bolje pa je banano vedno imeti pripravljeno v zamrzovalniku in potem lahko sladoled naredimo v parih minutah.

sladoled-banana-kaki

Kaki operemo, odstranimo pecelj, ga narežemo na krhlje, odstranimo pečke in poškodovane dele kakija.

sladoled-banana-kaki

 

V mešalnik najprej naložimo očiščene krhlje kakija (svežega) in potem zamrznjene kolobarje banane. Vključimo mešalnik in, ko vidimo, da je vsebina v mešalniku dobro sesekljana in premešana sladoled narejen.

sladoled-banana-kaki

Naložimo ga v servirni posodici in takoj postrežemo, to je srednje zmrznjen sladoled, primeren za otroke in ljudi, ki ne želijo jesti prehladno.

sladoled-banana-kaki

Če želimo, da je sladoled bolj zamrznjen, ga damo v zamrzovalnik še za eno uro, preden ga postrežemo. Nato pa oblikujemo kepice sladoleda in postrežemo.

sladoled-banana-kaki

Sladoled lahko okrasimo s krhlji kakija, ki smo jih olupili.

sladoled-banana-kaki

 

Posladkajte se z okusnim domačim sadnim sladoledom. Lučka Glaser

Poglejte še ostale moje sadne sladolede:

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor