Veganski borovničev sladoled
Veganski borovničev sladoled, ki je preprost za pripravo in božanskega okusa. Predstavljam vam recept, ki vam bo spremenil pogled na sladolede in je pripravljen le v nekaj minutah. Borovnice so majhni modri biseri, ki so bogati s karotinom, C vitaminom in polni taninov. Privoščite svojim najdražjim najboljše in pripravite sladoled na zdrav način.
Pripomočki za veganski borovničev sladoled
- deska za rezanje
- nož
- PVC vrečke za živila ali primerna posodica za zamrzovanje
- zamrzovalnik
- mešalnik
- merica za tekočino
- tehtnica
- posode za servirat
- žlica
- kavna žlička
- palični mešalnik za stepanje smetane
- posoda za smetano
Sestavine za veganski borovničev sladoled
za 4 porcije:
- 3 banane
- 100 ml borovnic
- 100 ml jabolčnega soka ali vode
- 1 kavna žlička arome vanilije
- 200 ml veganske smetane za stepanje (riževa, kokosova, sojina …)
Kako pripravimo veganski borovničev sladoled?
Banane olupimo, narežemo na kolobarje in jih damo v zamrzovalnik, tudi borovnice damo v zamrzovalnik, da zamrznejo. Oboje damo v PVC vrečko za zamrzovanje ali primerno posodico. Sadje je potrebno zamrzniti vsaj 3 ure pred pričetkom priprave sladoleda, še bolje pa je sestavine vedno imeti pripravljene v zamrzovalniku in potem je sladoled narejen v parih minutah.
Zamrznjene banane in borovnice damo v mešalnik, dolijemo jabolčni sok in aromo vanilije. Zapremo mešalnik in dobro premešamo in vegaski borovničev sladoled je narejen.
Ker imamo banane in borovnice zamrznjene, je po mešanju v mešalniku sladoled ravno prav hladen za postrežbo in zato se lahko takoj posladkamo. Zato sladoled razdelimo na porcije.
S paličnim mešalnikom stepemo izbrano vegansko smetano in z njo okrasimo sladoled, čez potresemo še nekaj borovnic. Smetana ni obvezna, saj je sladoled tudi brez smetane lahko čudovita sladica. V kolikor niste vegani seveda lahko uporabite klasično, poljubno sladko smetano.
Za sladkanje po domače vam predstavljam še:
Veliko zdravih užitkov vam želim, Lučka Glaser.