Ohrovtova juha z zakuho
Print Friendly, PDF & Email

Ohrovtova juha z zakuho je okusna in vitaminsko bogata juha, ki jo največkrat skuhamo v zimskem in spomladanskem času, ko rabimo največ vitaminov in mineralov.

Ohrovt spada med nizkokalorična živila, čeprav vsebuje vitamine C, A, K, veliko glukozinatov, magnezij, kalij in mangan. Ohrovt spada med kapusnice in je odporen na mraz in nizke temperature, nabiramo in kuhamo ga od pozne jeseni do pozne pomladi, ko ima ohrovt najboljši okus.

Ohrovtova juha z zakuho

Pripomočki za pripravo ohrovtove juhe z zakuho

  • palični mešalnik

Sestavine ohrovtovo juho z zakuho

Za štiri osebe:

Za zakuho:

  • 1 jajce
  • 1 žlica pšenične moke tip 500

Priprava ohrovtove juhe z zakuho

Nabrane liste ohrovta pregledamo, daljše peclje listov odrežemo, ker vsebujejo veliko vlaknin in se težko sesekljajo, nato jih v hladni vodi dobro operemo.

Ohrovtova juha z zakuho

V loncu segrejemo vodo in ko voda zavre, vanjo naložimo oprane liste ohrovta in pustimo vreti 3 do 5 minut da se listi zmehčajo.

Ohrovtova juha z zakuho

Kuhane liste ohrovta s paličnim sekljalnikom sesekljamo, da dobimo redko zeleno juho.

Ohrovtova juha z zakuho

V manjšo skledo vbijemo jajce, ga stepemo in dodamo moko, da dobimo tekočo zmes jajca in moke.

Ohrovtova juha z zakuho

Juhi iz ohrovta najprej dodamo jušno zelenjavo, paradižnikovo mezgo in sol, zavremo in med vrenjem in stalnim mešanjem vlivamo v juho mešanico jajca in moke, pustimo vreti 3 do pet minut in juha je pripravljena, da jo postrežemo še vročo v skodelici ali krožniku.

Ohrovtova juha z zakuho

Zelo okusna in enostavna juha, polna vitaminov. Lučka Glaser

Ohrovtova juha z zakuho

Poglejte recepte in nasvete, kaj vse lahko pripravite iz ohrovta:

Zraven ohrovtove juhe z zakuho pa lahko ponudimo več vrst domačega kruha:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor