Najboljša enolončnica iz ohrovta
Print Friendly, PDF & Email

Enolončnica iz ohrovta je lahek obrok, primeren prav za pomladanske dni, ko si želimo svežine na naših mizah. Enolončnica iz ohrovta je čudovit obrok, po katerem se boste tudi dobro počutili.

Enolončnica iz ohrovta – pripomočki:

  • plastično posodo za pranje ohrovta
  • lonec
  • kozico
  • kuhalnico
  • desko za rezanje
  • ročni mečkalnik
  • tehtnico

Enolončnica z ohrovtom – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 1/2 kg zelenih listov ohrovta
  • 1/2 kg krompirja
  • 1-2 žlički moke
  • 1- 2 žlici olja ali masti ( ne olivnega ali bučnega)
  • 3 stroki česna
  • 1 ščepec majarona
  • sol po okusu
  • voda
Nasvet
Ohrovt lahko tudi zamenjamo z zeljem.

Enolončnica z ohrovtom – postopek priprave:

Olupimo krompir in ga razrežemo na kose, zalijemo z vodo (toliko, da je pokrit) in damo kuhat v kozico. Ob zmernem vrenju v pokriti kozici krompir kuhamo tako dolgo, da se skuha. Čas kuhanja je odvisen od sorte in velikosti koščkov krompirja).

Liste ohrovta dobro operemo, jim odstranimo osrednjo žilo in jih narežemo na rezance ( 1-2 milimetre široko in 2-3 cm dolge)
Damo v večji lonec in kuhamo približno 20 minut.
Ko je ohrovt kuhan, mu odlijemo vodo in jo zavržemo. Ohrovt in krompir s tekočino vred stresemo v lonec in dobro zmečkamo z ročnim mečkalnikom ter kuhamo dalje.
V kozico damo olje ali mast.
Ko se le-ta stopi, dodamo še narezan česen, in ga prepražimo. Toliko, da zadiši in moko, da se raztopi zalijemo z vodo.
Pustimo, da prevre in stresemo v lonec k ohrovtu še ščepec majarona in prevremo.  Enolončnica iz ohrovta je kuhana.
Zraven pa ponudimo kakšen dober poseben kruh.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 35 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor