Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca
Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca pripravimo takrat, ko nam od prejšnjega dne ostane pečeno meso piščanca, ki smo ga skrbno shranili v hladilniku in si želimo, da iz njega naredimo novo jed. Tako pripravljen piščančji paprikaš je okusen, kremast s sočnim mesom in je hitro pripravljen.
Porabimo vso pripravljeno hrano, ki nam je ostala, v novo jed, spodbujam vas, za manj zavržene hrane.
Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca – sestavine
Za 2 obroka:
- 250 g pečenega piščančjega mesa
- 50 g slanine
- 140 g čebule
- 14 g svežega ali 7 g suhega česna
- 20 ml olja po želji ali svinjske masti
- 1 žlica pšenične moke tip 500
- 1 žlica suhe ali mokre jušne zelenjave
- 1 žlička mlete sladke paprike
- 1 žlička mlete kurkume
- 3 liste lovorja
- 300 ml paradižnikove mezge
- 800 ml vode ali jušne osnove
- 1 žlica kisa po želji
- morska sol po okusu
- poper po želji
In še:
- 200 g domačih širokih rezancev ali priloga po želji
Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca – postopek priprave
Že pečenemu in ohlajenemu piščančjemu mesu odstranimo koži in kosti (če jih ima) in meso narežemo na koščke v velikosti grižljaja.
Olupimo čebulo in česen, in ju na drobno sesekljamo, tudi slanino narežemo na manjše koščke. V kozico damo olje in na njem na srednji temperaturi približno 5 minut pražimo popražimo čebulo in slanino, da se srednje prepražita.
Nato v kozico dodamo še suho ali mokro jušno zelenjavo, papriko sladko mleto, kurkumo, sesekljan česen in moko.
Vse sestavine neprestano mešamo in pražimo 2 d0 3 minute na srednji temperaturi, nato dodamo paradižnikovo mezgo.
Dolijemo jušno osnovo ali vodo, dodamo liste lovorja, morsko sol in kis po okusu, popramo po želji, večkrat premešamo, ko paprikaš zavre in vre 5 minut, dodamo narezano piščančje meso in ga umešamo v vreli paprikaš, vse skupaj naj vre še 3 do 5 minut in paprikaš je kuhan. Preverimo slanost in po potrebi dosolimo.
Za zraven piščančjega paprikaša iz pečenega mesa, pa lahko ponudimo domače rezance, različne testenine, riž …
Okusno in hitro pripravljeno kosilo, za katerega nihče ne ve kako smo ga pripravili in s tem porabili ostanke hrane. Lučka Glaser
Zraven piščančjega paprikaša iz pečenega piščanca, pa lahko ponudimo tudi doma pečen kruh
- Mlečni bel kruh iz kruhomata.
- Konopljin kruh iz kruhomata.
- Hitro pripravljen polnozrnati kruh iz aparata za peko kruha.
- Nočni črni kruh.
- Nočni kruh iz polnozrnate in črne moke.
- Bel kruh z drožmi.
- Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo.
- Ržen kruh z drožmi.
- Ovseni kruh s kvasno emulzijo.
- Enkrat vzhajan ajdov kruh z orehi.