Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca
Print Friendly, PDF & Email

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca pripravimo takrat, ko nam od prejšnjega dne ostane pečeno meso piščanca, ki smo ga skrbno shranili v hladilniku in si želimo, da iz njega naredimo novo jed. Tako pripravljen piščančji paprikaš je okusen, kremast s sočnim mesom in je hitro pripravljen.

Porabimo vso pripravljeno hrano, ki nam je ostala, v novo jed, spodbujam vas, za manj zavržene hrane.

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca – sestavine

Za 2 obroka:

  • 250 g pečenega piščančjega mesa
  • 50 g slanine
  • 140 g čebule
  • 14 g svežega ali 7 g suhega česna
  • 20 ml olja po želji ali svinjske masti
  • 1 žlica pšenične moke tip 500
  • 1 žlica suhe ali mokre jušne zelenjave
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 3 liste lovorja
  • 300 ml paradižnikove mezge
  • 800 ml vode ali jušne osnove
  • 1 žlica kisa po želji
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

In še:

  • 200 g domačih širokih rezancev ali priloga po želji

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca – postopek priprave

Že pečenemu in ohlajenemu piščančjemu mesu odstranimo koži in kosti (če jih ima) in meso narežemo na koščke v velikosti grižljaja.

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca

Olupimo čebulo in česen, in ju na drobno sesekljamo, tudi slanino narežemo na manjše koščke. V kozico damo olje in na njem na srednji temperaturi približno 5 minut pražimo popražimo čebulo in slanino, da se srednje prepražita.

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca

Nato v kozico dodamo še suho ali mokro jušno zelenjavo, papriko sladko mleto, kurkumo, sesekljan česen in moko.

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca

Vse sestavine neprestano mešamo in pražimo 2 d0 3 minute na srednji temperaturi, nato dodamo paradižnikovo mezgo.

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca

Dolijemo jušno osnovo ali vodo, dodamo liste lovorja, morsko sol in kis po okusu, popramo po želji, večkrat premešamo, ko paprikaš zavre in vre 5 minut, dodamo narezano piščančje meso in ga umešamo v vreli paprikaš, vse skupaj naj vre še 3 do 5 minut in paprikaš je kuhan. Preverimo slanost in po potrebi dosolimo.

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca

Za zraven piščančjega paprikaša iz pečenega mesa, pa lahko ponudimo domače rezance, različne testenine, riž …

Piščančji paprikaš iz pečenega piščanca

Okusno in hitro pripravljeno kosilo, za katerega nihče ne ve kako smo ga pripravili in s tem porabili ostanke hrane. Lučka Glaser

Zraven piščančjega paprikaša iz pečenega piščanca, pa lahko ponudimo tudi doma pečen kruh

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor