Jurčki, praženi z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Jurčki, praženi z jajci so najbolj primerni za zajtrk, poznano je, da vse gobe spadajo pod začimbe in so težje prebavljive zato je priporočljivo, da jih zaužijemo v zmernih količinah. Za pripravo jurčkov praženih z jajci lahko uporabimo sveže ali zamrznjene jurčke.

Pripomočki za pripravo  jurčkov z jajci:

  • ponev
  • štedilnik
  • krožnik
  • cedilo
  • skodelico za jajca
  • vilice
  • žlica

Sestavine za pripravo jurčkov z jajci

Za dve osebi:

  • 200 g jurčkov (svežih ali zamrznjenih)
  • 4 jajca
  • 1 žlica sončničnega olja
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • peteršilj za okus in dekoracijo

Postopek za pripravo jurčkov praženih z jajci

Zamrznjene jurčke vzamemo iz zamrzovalnika tik pred uporabo, jih damo v cedilnik in jih za trenutek prelijemo z vročo vodo zato, da se nam v ponvi hitreje razpustijo, če so bili jurčki zamrznjeni suhi, nabrani in narezani v suhem vremenu se razgradijo sami in jih preprosto stresemo na vroče olje. Pri uporabi svežih jurčkov jurčke samo na suho očistimo, narežemo na rezine in stresemo na vroče olje.

V ponvi segrejemo olje, stresemo nanj jurčke. Jurčke pražimo na zmerni temperaturi toliko časa, da izhlapi vsa voda in jih posolimo. Med praženjem moramo jurčke mešati, da se nam ne zapečejo, saj preveč praženi jurčki lahko na koncu postanejo grenki. Če pri pripravi te jedi ne uporabljamo čebule in ostalih močnih začimb, ostane vonj in okus po jurčkih bolj izrazit.

Ko opazimo, da je voda izhlapela in so jurčki popili olje, pripravimo stepena jajca, ki jih vlijemo na jurčke in vse skupaj premešamo, pečemo na zmernem ognju toliko časa , da so jajca pečena.

Jurčke, pražene z jajci postrežemo na krožniku, jih potresemo s peteršiljem, popopramo po želji in se prepustimo slastnemu okusu po jurčkih in jajcu.

Ne pozabite na shranke v zamrzovalniku in si hitro pripravite zajtrk. Lučka Glaser

Zraven pa si pripravite okusen domač kruh:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor