Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki
Print Friendly, PDF & Email

Včasih nam paše, da se pocrkljamo z zelo okusno piščančjo obaro z vodnimi žličniki. V hladnih dneh ali po bolezni, ko smo bili brez apetita, je takšna obara pravi balzam na naš želodček.

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-7Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki – pripomočki:

  • večji lonec
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica
  • posoda za testo za žličnike
  • vilica

Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 5 do 6 oseb

  • 6 do 9 različnih kosov piščančjega mesa
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 večji korenček
  • 2 žlici olja
  • žlička majarona
  • žlička timijana
  • žlička šetraja
  • list luštreka
  • lovorov list
  • žlica suhe mešanice začimb
  • sol
  • poper
  • voda

Sestavine za vodne žličnike:

  • 1 jajce
  • 200 g moke
  • voda

Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki – postopek:

Čebulo olupimo in jo čimbolj drobno nasekljamo. V loncu segrejemo maščobo in jo rahlo popražimo. Dodamo nakockan korenček in strt česen. Premešamo in pražimo cca. 3 do 5 minut.

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-1Piščančje kose mesa narežemo na kose. Če želimo, lahko piščančjemu mesu kožo odstranimo. Meso umijemo pod tekočo vodo in ga dodamo praženi čebuli s korenčkom in česnom. Premešamo in pražimo cca. 5 minut.

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-2Nato dolijemo toliko vode, da je vse pokrito in še enih 10 cm čez. Sedaj dodamo vse začimbe in premešamo.

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-3Obara naj počasi vre cca. 45 minut.

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-4Pripravimo zmes za vodne žličnik po receptu tukaj in jih zakuhamo direkt v obaro. Ko imamo mase za žličnike še za eni 2 polni žlici, dolijemo malo vode in premešamo, da dobimo redko zmes. To zmes vlijemo v obaro in jo pokuhamo. Jed bo rahlo zgostilo.

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-5Vodne žličnike pustimo vreti cca. 5 minut, nato izklopimo ogenj in pustimo pokrito počivati 15 minut. Če želimo lahko obaro okisamo ali zalijemo z malo vina, odvisno od okusa. Meni je ljubše brez.

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-6Postrežemo z žemljicami ali svežim kruhom.

Naj vam tekne!

okusna-piscancja-obara-z-vodnimi-zlicniki-8

Ocena:
Skupaj: 87 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor