Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki
Včasih nam paše, da se pocrkljamo z zelo okusno piščančjo obaro z vodnimi žličniki. V hladnih dneh ali po bolezni, ko smo bili brez apetita, je takšna obara pravi balzam na naš želodček.
Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki – pripomočki:
- večji lonec
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
- posoda za testo za žličnike
- vilica
Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki – sestavine:
Sestavine zadoščajo za 5 do 6 oseb
- 6 do 9 različnih kosov piščančjega mesa
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 večji korenček
- 2 žlici olja
- žlička majarona
- žlička timijana
- žlička šetraja
- list luštreka
- lovorov list
- žlica suhe mešanice začimb
- sol
- poper
- voda
Sestavine za vodne žličnike:
- 1 jajce
- 200 g moke
- voda
Okusna piščančja obara z vodnimi žličniki – postopek:
Čebulo olupimo in jo čimbolj drobno nasekljamo. V loncu segrejemo maščobo in jo rahlo popražimo. Dodamo nakockan korenček in strt česen. Premešamo in pražimo cca. 3 do 5 minut.
Piščančje kose mesa narežemo na kose. Če želimo, lahko piščančjemu mesu kožo odstranimo. Meso umijemo pod tekočo vodo in ga dodamo praženi čebuli s korenčkom in česnom. Premešamo in pražimo cca. 5 minut.
Nato dolijemo toliko vode, da je vse pokrito in še enih 10 cm čez. Sedaj dodamo vse začimbe in premešamo.
Obara naj počasi vre cca. 45 minut.
Pripravimo zmes za vodne žličnik po receptu tukaj in jih zakuhamo direkt v obaro. Ko imamo mase za žličnike še za eni 2 polni žlici, dolijemo malo vode in premešamo, da dobimo redko zmes. To zmes vlijemo v obaro in jo pokuhamo. Jed bo rahlo zgostilo.
Vodne žličnike pustimo vreti cca. 5 minut, nato izklopimo ogenj in pustimo pokrito počivati 15 minut. Če želimo lahko obaro okisamo ali zalijemo z malo vina, odvisno od okusa. Meni je ljubše brez.
Postrežemo z žemljicami ali svežim kruhom.
Naj vam tekne!