Rižota s papriko
Print Friendly, PDF & Email

Rižota s papriko je odlična ideja za preprosto, hitro pripravljeno in okusno kosilo ali večerjo. Za pripravo ne potrebujemo veliko sestavin, začimbe pa izberemo po želji. V recept sem zapisala te, ki sem jih uporabila sama.

rizota s papriko-3

Rižota s papriko – pripomočki:

  • kozica
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • skodelica
  • cedilo
  • nož

Rižota s papriko – sestavine:

Za 2 osebi

  • 1 skodelica riža
  • 2 skodelici in pol vode
  • pol manjše čebule
  • 1 velika rdeča paprika
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica kisle smetane
  • bazilika, origano …
  • rdeča paprika v prahu
  • olje

Rižota s papriko – postopek:

Papriko narežemo na majhne kocke. Čebulo narežemo in jo na vročem olju prepražimo, da se razpusti. Dodamo papriko in pražimo približno 5 minut, da paprika postane malo mehkejša. Riž operemo in odcedimo ter ga dodamo v kozico. Vse skupaj premešamo in zalijemo z vodo. Voda in riž naj bosta v razmerju 1 : 2,5.

rizota-s-papriko

Kuhamo kakšnih 10 minut (oz. po navodilih z embalaže) v zaprti posodi. Vmes nekajkrat premešamo.

rizota s papriko-2

Ko je riž kuhan, dodamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Dobro premešamo in na koncu dodamo še začimbe. Še enkrat premešamo in postrežemo.

rizota s papriko-4

Dober tek!

Ravno tako enostavna za pripravo in okusna je rižota z gobami in bučkami. Poskusite!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor