Odlična pizza s testom brez gnetenja
Print Friendly, PDF & Email

Pizza spada med tisto vrsto jedi, ki nikoli ne razočara in je primerna prav za sleherni dan. Naj bo slavje ali praznični dan ali pa kar navaden vsakdan, pizza je tista, ki zadovolji prav vse generacije. Testo za kruh brez gnetenja že poznamo. In ker je tako zelo odlično in tako zelo enostavno, sem se odločila, da s taistim testom naredim še pizzo. Najboljše pri vsem tem je, da testo lahko pripravimo že zjutraj oz. veliko prej, kot nameravamo peči pizze in testo bo v tem času fermentiralo in postalo popolno. Nam pa ves ta čas ni potrebno storiti prav ničesar. To je zame najbolj odlična pizza s testom brez gnetenja, kajti testo je popolno, čvrsto z velikimi luknjami in nikakor ne tisto, ki spominja na rahel, slan biskvit. Celo vrsto moke lahko izbiramo, ni potrebno, da je vedno iz bele.

odlicna-pizza-s-testom-brez-genetenja-6

 

Odlična pizza s testom brez gnetenja – pripomočki:

  • posoda za testo
  • tehtnica
  • kuhalnica
  • pekač

Odlična pizza s testom brez gnetenja – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 3 okrogle pizze

Sestavine za testo:

  • 500 g mehke moke
  • cca. 380 ml vode (mogoče kakšen ml več ali manj)
  • 1/2 vrečice suhega kvasa
  • žlička soli
  • 3/4 žličke sladkorja
  • 3 žlice oljčnega olja

Sestavine za nadev:

  • 300 ml paradižnikove omake za pizze
  • 300 do 400 g naribanega sira
  • origano
  • bazilika

Vse ostale sestavine, ki bodo služile kot nadev, so prepuščene domišljiji oz. po načelu “kar ima kdo rad”.

Odlična pizza s testom brez gnetenja – postopek:

Najprej s kuhalnico umešamo testo po receptu tukaj. Testo lahko počiva tudi cel dan. Ko ga želimo uporabiti, ga razdelimo na dele za porcijsko pizzo ali ga razvlečemo po celem pekaču od pečice. Ker je testo zelo mehko, si delovno površino pomokamo in na njej oblikujemo krog za pizzo in ga nato predenemo v pekač v katerem želimo peči.

pizza-s-testom-brez-genetenja-1

Pripravimo si vse sestavine, ki jih bomo potrebovali za nadev pizze.

pizza-s-testom-brez-genetenja-2

Oblikovano testo premažemo z omako za pizze. Ena najboljših omak je omaka iz domače mezge, ki ji dodamo origano. Drugo leto je naredim veliko več, kajti letošnja je že vsa pošla.

odlicna-pizza-s-testom-brez-genetenja-3

Nato naložimo salamo, mleto meso …, preko posipamo nariban sir in na sir naložimo še zelenjavo. V bistvu pizzo obložimo na način kot nam je všeč.

odlicna-pizza-s-testom-brez-genetenja-4

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 250 stopinj Celzija 10 minut oz. odvisno od pečice.

Navdušeni boste! Testo takšne pizze je zračno in čvrsto, rob pa hrustljavo zapečen.

odlicna-pizza-s-testom-brez-genetenja-5

Od vaše pizze bo ostalo samo to …

odlicna-pizza-s-testom-brez-genetenja-7

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor