Testenine v gobovi omaki
Odličen obrok in beljakovinski nadomestek za vegetarijance ter okusna poslastica za vse tiste, ki imajo radi prave gozdne gobe. Testenine v gobovi omaki so preprosto in dokaj hitro pripravljeno kosilo.
Testenine v gobovi omaki – pripomočki:
- globlja posoda za praženje in kuhanje
- deska in nož za rezanje
- kuhalnica
- velika jušna žlica
Testenine v gobovi omaki – sestavine:
Za 6 oseb
- 500 g gozdnih gob (svežih ali zamrznjenih)
- 2 večji čebuli
- 1 žlica origana
- 1 žlica drobnjaka
- 1 zelenjavna kocka
- 1 žlica domače vegete (lahko tudi navadne)
- 1 žlica gorčice
- dve žlici paradižnikove mezge
- 1,5 l vode
- 200 ml smetane za kuhanje
- 500 g testenin
- 2 dl kisle smetane
- sol in poper po okusu
- olivno olje
- 4 stroke česna
Testenine v gobovi omaki – postopek:
V globlji posodi na segretem olivnem olju pražimo dve drobno narezani čebuli. Ko je čebula skoraj gotova dodamo drobnjak, origano, gorčico, paradižnikovo mezgo, zelenjavno kocko in narezane stroke česna.
Vse skupaj premešamo in še nekaj minut pražimo. Dodamo zamrznjene ali sveže narezane gobe in pražimo na tihem ognju vsaj še 15 minut.
Po poteku tega časa dolijemo vodo, jo zavremo in dodamo testenino. Kuhamo v pokriti posodi še 15 minut. Proti samem koncu kuhanja dodamo smetano za kuhanje in odstranimo z ognja.
Ko se jed nekoliko ohladi, dodamo kislo smetano in dobro premešamo.
Kosilo je pripravljeno.
Dober tek.