Testenine v gobovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Odličen obrok in beljakovinski nadomestek  za vegetarijance ter okusna poslastica za vse tiste, ki imajo radi prave gozdne gobe. Testenine v gobovi omaki so preprosto in dokaj hitro pripravljeno kosilo.

testenine v gobovi omaki

Testenine v gobovi omaki – pripomočki:

  • globlja posoda za praženje in kuhanje
  • deska in nož za rezanje
  • kuhalnica
  • velika jušna žlica

Testenine v gobovi omaki – sestavine:

Za 6 oseb

  • 500 g gozdnih gob (svežih ali zamrznjenih)
  • 2 večji čebuli
  • 1 žlica origana
  • 1 žlica drobnjaka
  • 1 zelenjavna kocka
  • 1 žlica domače vegete (lahko tudi navadne)
  • 1 žlica gorčice
  • dve žlici paradižnikove mezge
  • 1,5 l vode
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 500 g testenin
  • 2 dl kisle smetane
  • sol in poper po okusu
  • olivno olje
  • 4 stroke česna

Testenine v gobovi omaki – postopek:

V globlji posodi  na segretem olivnem olju pražimo dve drobno narezani čebuli. Ko je čebula skoraj gotova dodamo drobnjak, origano, gorčico, paradižnikovo mezgo, zelenjavno kocko in narezane stroke česna.

testenine v gobovi omaki

Vse skupaj premešamo in še nekaj minut pražimo. Dodamo zamrznjene ali sveže narezane gobe in pražimo na tihem ognju vsaj še 15 minut.

Testenine v gobovi omaki

Po poteku tega časa dolijemo vodo, jo zavremo in dodamo testenino. Kuhamo v pokriti posodi še 15 minut. Proti samem koncu kuhanja dodamo smetano za kuhanje in odstranimo z ognja.

Testenine v gobovi omaki

testenine v gobovi omaki

Testenine v gobovi omaki

Ko se jed nekoliko ohladi, dodamo kislo smetano in dobro premešamo.

Testenine v gobovi omaki

Kosilo je pripravljeno.

testenine v gobovi omaki

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor