Dunajski zrezki iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Danes sem si pa zaželela dunajske zrezke. Ker sem pa ta mesec kar nekaj krat cvrla hrano, sem pomislila kako bi lahko zrezke naredila malo manj škodljive za svoje telo. Tukaj je rešitev – dunajski zrezki iz pečice, pri čemer ne uporabim niti kapljice olja in so vseeno zelo okusni. Pa poglejmo …

Dunajski-zrezki-iz-pecice-3

Dunajski zrezki iz pečice – pripomočki:

  • 4 plitki krožniki in en globok
  • vilica in nožek
  • pekač in peki papir
  • pečica

Dunajski zrezki iz pečice – sestavine:

(za 4 – 5 oseb)

  • 10 piščančjih / puranjih zrezkov
  • 2 jajci
  • 150 g drobtin
  • 100 g ostre moke
  • 50 g masla
  • sol in poper

Dunajski zrezki iz pečice – postopek:

Zrezke najprej posolimo in poporamo. Pripravimo vse za paniranje: na en krožnik damo moko in ga postavimo na levo stran, 2 jajci razžvrkljamo in postavimo v globok krožnik in na zadnji krožnik damo drobtine ter ga postavimo na desno stran. Sedaj vsak zrezek pomokamo v moko, namočimo v jajce in povaljamo v drobtine.

Dunajski-zrezki-iz-pecice-1

Pečico prižgemo na 180°C. Na pekač položimo peki papir, nanj pa spanirane zrezke. Z nožem režemo maslo v lističih in jih položimo po zrezkih. Na tak način jim bomo zagotovili sočnost.

Dunajski-zrezki-iz-pecice-2

Pečemo jih 40 minut oziroma do zlato rjave zapečene barve. Poleg lahko postrežete pečen krompir ali pire krompir. Slastni dunajski zrezki iz pečice so zdrava različica ocvrtih in primerni za vse tiste, ki se želite kršiti v prehrani na malo drugačen način.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 65 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor