Mesne bombice
Vaši otroci neradi jedo meso? Poskusite jim ponuditi mesne bombice. Jed je hitro in preprosto narejena, a kljub temu zelo okusna. Predlagam, da kot prilogo mesnimi bombicami postrežete restan krompir nekoliko drugače ali pire krompir z hitro omako. Količina pripravljenih bombic po tem receptu zadostuje za 4 osebe.
Mesne bombice – pripomočki:
- posoda za gnetenje
- deska za rezanje
- ponev za praženje
- vilica
- nož za rezanje sestavin
- velika jušna žlica
- papirnata kuhinjska brisačka
Mesne bombice – sestavine:
(za 4 osebe)
- 500 g mešanega mletega mesa
- 4 rezine na koščke narezanega starega kruha
- kruhove drobtine (po potrebi)
- 1 celo jajce
- 2 žlici mleka
- 2 čebuli
- 1 žlica narezanega pršuta
- 1 žlica peteršilja
- 3 stroki česna
- 1 žlica origana
- 1 žlica rdeče mlete paprike
- sol in poper po okusu
- žlica vegete (še bolje domače začimbne mešanice)
- olje
Mesne bombice – postopek:
V ponvi na vročem olju pražimo narezano čebulo, pršut, peteršilj in in česen.
Med tem časom v večjo posodo zdrobimo narezane kose suhega kruha,dodamo 1 jajce in dve žlici mleka ter vse dobro premešamo.
Pripravljenem kruhu dodamo mleto meso, praženo čebulo, pršut, česen, peteršilj in premešamo. Dodamo še sol, poper, vegeto, origano in rdečo papriko.
Vse skupaj pregnetemo z rokami tako, kot bi pripravljali testo za kruh. Če je masa nekoliko bolj mehka ji dodamo 2-3 žlice drobtin in ponovno pregnetemo.
Maso oblikujemo v enake kroglice in na segretem olju v ponvi pražimo 2-3 minute eno stran bombice, nato pa še drugo.
Ko so bombice pražene jih odložimo na papirnato kuhinjsko brisačko, da vpijejo odvečno maščobo.
Kosilo je pripravljeno.
Dober tek.