Bučkini polpeti s šunko in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Bučkini polpeti po tem receptu so rahli zaradi bučk, z okusom po šunki in siru, ki sta dodana. So nasitni in okusni, pripravljeni pa hitro.

Bučke vsebujejo minerale: cink, baker, magnezij, kalij, železo in kalcij. Vitamini v bučah pa so: C, B1 , B2, B5 , B6 in E . Buče vsebujejo celo beljakovine in izboljšuje presnovo v telesu, 100 g bučk vsebuje samo 16 kalorij. Primerne so za uravnavanje telesne teže, ker pospešujejo prebavo.

Bučkini polpeti s šunko in sirom

Pripomočki za pripravo bučkinih polpet s šunko in sirom

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo bučkinih polpet s šunko in sirom

Za 4 osebe:

  • 800 g bučk cuket (svežih ali zamrznjenih) ali drugih jedilnih bučk ali buč
  • 200 g pica šunke ali šunke
  • 200 g ribanega sira ementalca 45% m. m., lahko tudi druge vrste sira
  • 2 jajci
  • 150 g pšenične moke tip 850, lahko tudi drugačne vrste moke
  • 1 žlička sesekljanega česna
  • morska sol po okusu
  • poper po želji
  • šopek peteršilja
  • 150 g krušnih drobtin
  • 200 ml olja za cvrtje

Priprava bučkinih polpet s šunko in sirom

Mlade poletne bučke so najokusnejše v času njihove rasti, čeprav jih dobimo v naših trgovinah vse leto in si jih lahko privoščimo kadarkoli si jih zaželimo. Pri bučkah preverimo ali imajo trdo lupino in jih, če je temu tako, olupimo, prerežemo jih na polovico in odstranimo semena, če so ta že trda, mehka semena lahko uporabimo za odlično bučno juho.

Bučkini polpeti s šunko in sirom

Pripravimo še vse ostale sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo bučkinih polpet s šunko in sirom, da bo priprava potekala bolj hitro.

Bučkini polpeti s šunko in sirom

Bučke naribamo strojno ali ročno na velikost kakor za repo, posolimo in pustimo 30 minut, da izločijo vodo, potem jih damo na cedilo, da voda odteče, nato jih damo ponovno v skledo. Šunko narežemo na rezine nato pa še na manjše kose.Bučkini polpeti s šunko in sirom

Bučkam dodamo najprej narezano šunko, nariban sir nato še nasekljan česen in peteršilj, dodamo še dva rumenjaka in poper ter vse sestavine dobro premešamo.

Premešanim sestavinam dodamo še moko ter ponovno dobro premešamo.

Beljaka stepemo v trd sneg, ki ga na koncu rahlo zamešamo v maso za bučkine polpete.

Pripravljeno maso za polpete z žlico oblikujemo v manjše polpete in jih paniramo (povaljamo) v drobtinah z obeh strani.

Ocvremo v segretem olju, da se zlato zapečejo na obeh straneh.

Bučkini polpeti s šunko in sirom

Pečene bučkine polpete s šunko in sirom polagamo na papirnati prtiček, da popivna odvečno maščobo, nato jih zložimo v posodo, v kateri jih bomo postregli.

Bučkini polpeti s šunko in sirom se lahko postrežejo topli ali pa hladni poleg različno pripravljenih jedi iz krompirja in različnih solat (spodaj najdete nekaj idej).

Bučkini polpeti s šunko in sirom

Bučke obožujem in jih pripravljam v zelo različnih receptih. Lučka Glaser

Ideje za priloge:

Ideje za solate:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor