Pečen mlad krompir v koščkih za začetnike
Pečen mlad krompir v koščkih za začetnike je enostaven, hitro pripravljen obrok, ki je zaradi posebnega postopka pečenja še posebno slasten, v sredici mehak in s hrustljavo skorjico, ponudimo ga lahko samostojno ali pa kakor del kosila.
Pripomočki za pripravo pečenega mladega krompirja
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo pečenega mladega krompirja
Za štiri osebe:
- 1200 g mladega krompirja
- 50 ml sončničnega olja
- 100 ml vode
- sol po okusu
- dekoracija po želji
Priprava pečenega mladega krompirja
Mlad krompir dobro operemo in ga skupaj z olupkom narežemo na 2 do 3 cm velike koščke, ki jih damo v posodo z vodo.
Nato ga damo na cedilo, da voda odteče.
V ponvi segrejemo olje, vanj stresemo na koščke narezan krompir, dolijemo vodo, ga posolimo in pokrijemo. Krompir tako dušimo v pari približno 12 do 15 minut, da se zmehča. Med pečenjem ga odkrijemo in večkrat premešamo.
Ko je krompir zmehčan, ga odkrijemo in pečemo še 8 do 10 minut, da dobi lepo zapečeno barvo, čas pečenja pa je odvisen tudi od vrste krompirja, posode in temperature.
Lepo zapečen krompir stresemo na papirnate serviete, da popivnajo odvečno olje.
Lepo zapečen mlad krompir lahko ponudimo samostojno, ali pa zraven vseh vrst solat in mesa. Lučka Glaser
Nekaj nasvetov za pripravo okusnega mesa, gob in solat:
- Telečji zrezki v naravni omaki.
- Panirana svinjska jetra.
- Svinjski zrezki po dunajsko.
- Svinjska ribica iz pečice z zelenjavo.
- Svinjska pečenka s česnom.
- Mesna štruca s sirom.
- Ocvrta piščančja bedra.
- Pečena piščančja bedra s kurkumo.
- Goveji zrezki z jurčki v omaki.
- File osliča v koruznem zdrobu.
- Panirane dežnikarice v pečici.
- Dežnikarice pečene na olivnem olju.
- Jurčki panirani po dunajsko.
- Motovilec z jajcem v solati.
- Zelena solata z listi rdeče pese in korenčka.
- Cvetača v solati.
- Kitajsko zelje s fižolom v solati.
- Endivija z redkvico in fižolom.
- Paradižnik, kumarice in paprika v solati.
- Zelje s fižolom v solati.