Pečen mlad krompir v koščkih za začetnike
Print Friendly, PDF & Email

Pečen mlad krompir v koščkih za začetnike je enostaven, hitro pripravljen obrok, ki je zaradi posebnega postopka pečenja še posebno slasten, v sredici mehak in s hrustljavo skorjico, ponudimo ga lahko samostojno ali pa kakor del kosila.

Pečen krompir v koščkih za začetnike

Pripomočki za pripravo pečenega mladega krompirja

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo pečenega mladega krompirja

Za štiri osebe:

  • 1200 g mladega krompirja
  • 50 ml sončničnega olja
  • 100 ml vode
  • sol po okusu
  • dekoracija po želji

Priprava pečenega mladega krompirja

Mlad krompir dobro operemo in ga skupaj z olupkom narežemo na 2 do 3 cm velike koščke, ki jih damo v posodo z vodo.

Pečen krompir v koščkih za začetnike

Nato ga damo na cedilo, da voda odteče.

Pečen krompir v koščkih za začetnike

V ponvi segrejemo olje, vanj stresemo na koščke narezan krompir, dolijemo vodo, ga posolimo in pokrijemo. Krompir tako dušimo v pari približno 12 do 15 minut, da se zmehča. Med pečenjem ga odkrijemo in večkrat premešamo.

Pečen krompir v koščkih za začetnike

Ko je krompir zmehčan, ga odkrijemo in pečemo še 8 do 10 minut, da dobi lepo zapečeno barvo, čas pečenja pa je odvisen tudi od vrste krompirja, posode in temperature.

Pečen krompir v koščkih za začetnike

Lepo zapečen krompir stresemo na papirnate serviete, da popivnajo odvečno olje.

Pečen krompir v koščkih za začetnike

Lepo zapečen mlad krompir lahko ponudimo samostojno, ali pa zraven vseh vrst solat in mesa. Lučka Glaser

Nekaj nasvetov za pripravo okusnega mesa, gob in solat:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor