Regrat v solati s pečenimi jajci
Print Friendly, PDF & Email

Regrat v solati s pečenimi jajci je okusna solata iz zelišča, ki spada pod divjo zelenjavo in jo največkrat pripravimo kot prvo spomladansko solato. Regratu lahko dodajamo različne dodatke od krompirja, jajc, fižola, nikoli pa ne sme manjkati česen, vsi ti različni dodatki naredijo regratovo solato še bolj okusno in mehko.

Popečena jajca na olju dajejo regratovi solati bolj slasten okus in regratovo solato zmehčajo in ji dodajo izvrstno dodatno aromo.

Regrat vsebuje vitamine A, B in C in veliko kalija, železa, kalcija, natrija in drugih mineralov.

Pripomočki za pripravo regrata v solati s pečenimi jajci

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo regrata v solati s pečenimi jajci

Za eno osebo:

  • 150 g očiščenega regrata
  • 2 jajci
  • 1 žlica olja po želji
  • sol po potrebi
  • poper po potrebi

Postopek za pripravo regrata v solati s pečenimi jajci

Regrat nabiramo v čisti naravi, stran od prometnih cest in urbanih naselij, pozorni pa moramo biti, da njive ali travniki niso sveže pognojeni. Odrežemo ga pri korenini, da ostane v šopku in odstranimo najslabše liste in zemljo.

Regrat očistimo, odstranimo koreninski del in slabe liste, če so cvetovi še zaprti jih lahko pustimo, razcvetele cvetove pa odstranimo. Dolge liste regrata lahko tudi prerežemo ali narežemo na drobno.

V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo jajca, ki jih posolimo in premešamo.

V skledo naložimo očiščen regrat, dodamo sol, kis in popečena jajca, regratovo solato rahlo premešamo, olja ni potrebno dodajati, saj popečena jajca vsebujejo dovolj maščobe.

Pomlad je najlepši letni čas v letu, saj nam začne ponujati zanimive koristne rastline v naravi, samo sprehoditi se je treba in jih nabrati. Lučka Glaser

Ob dobri regratovi solati se prileže dober doma pečeni kruh:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor