Pečene bučne rezine
Print Friendly, PDF & Email

Pečene bučne rezine, ki imajo zaradi dodane sladke smetane sladkoben okus, lahko pripravimo za kosilo ali večerjo, v vsakem primeru bodo zelo teknile, priprava pa je zelo enostavna.

Na tržišču je več vrst buč, različnih barv in oblike, ki so v večini užitne, razen manjših okrasnih bučk. Meso buč je bogato s karotinom in vitaminom B1 ter balastnimi snovmi, če smo v dvomu ali je buča jedilna jo enostavno poizkusimo in, če ima grenak okus, jo raje zavržemo.

Pečene bučne rezine

Pripomočki za pripravo pečenih bučnih rezin:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pečene bučne rezine:

Za dve osebi:

  • 500 g jedilnih olupljenih narezanih buč; uporabimo lahko vse vrste jedilnih buč
  • 100 g masla
  • 200 ml sladke smetane
  • 100 ml mleka
  • 2 žličke suhega žajblja
  • 3 stroke česna ali žlička sesekljanega česna
  • 1 jajce
  • 2 lističa toast sira
  • sol po okusu

Postopek za pripravo pečenih bučnih rezin:

Bučo narežemo na rezine debele 10 do 15 mm, odstranimo sredico in semena, jo olupimo, velikost rezin pa prilagodimo našim potrebam in posodi, v kateri bomo buče pekli.

Pečene bučne rezine

V ponvi stopimo maslo, dodamo zdrobljen suh žajbelj in na drobno narezane stroke česna.

Pečene bučne rezine

Rezine buč posolimo po obeh straneh in jih naložimo v ponev, najprej jih popečemo po eni strani približno 5 minut, nato pa še po drugi strani 3 minute, čas pečenja je odvisen tudi od vrste in debeline buče.

Pečene bučne rezine

V lonček vbijemo jajce, dodamo sladko smetano in mleko in vse skupaj dobro premešamo.

Pečene bučne rezine

Ko so rezine buč pečene po obeh straneh, jih obložimo z listi sira in prelijemo s prelivom jajca mleka in smetane.

Pečene bučne rezine

Ponev pokrijemo in na zmerni temperaturi pečemo še 5 do 8 minut, oziroma toliko časa da se preliv strdi in dobi rahlo rumenkasto barvo.

Pečene bučne rezine

Buče, ki so zdrave in nepoškodovane, v hladni shrambi počakajo do spomladi, zato jih jeseni shranite in tako obogatite svojo zimsko prehrano. Lučka Glaser

Zraven pa ponudite dober kos kruha:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor