Ocvrti čebulni obročki v pivskem testu
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrte čebulne obročke v pivskem testu pripravimo kot presenečenje, saj gostje ne vedo, kaj se skriva v lepo zapečenem pivskem testu. Obročki imajo slano-sladek okus, ki se prepleta z rahlim okusom po čebuli, saj je čebula zaradi namakanja izgubila večji del pekočega okusa. Tako se ni bati, da bi pri zaužitju čebulnih obročkov dobili solzne oči.

Pripomočki za pripravo ocvrtih čebulnih obročkov v pivskem testu:

  • deska za rezanje
  • nož
  • skleda
  • stepalo
  • tehtnica
  • žlička
  • posodica za merjenje tekočin
  • posoda za pripravo pivskega testa
  • posoda za namakanje narezanih čebulnih obročkov
  • papirnati prtički
  • kuhinjski prtiček iz blaga
  • vilice
  • kozica

Sestavine za pripravo ocvrtih čebulnih obročkov v pivskem testu:

Za štiri osebe:

  • 2 veliki beli čebuli (480 g)
  • 130 g namenske bele moke ali druge vrste
  • 1 jajce
  • 150 ml svetlega piva
  • sol po okusu
  • sončnično olje ali olje po želji, količina primerna velikosti posode

Postopek za pripravo ocvrtih čebulnih obročkov v pivskem testu:

Priprava vseh sestavin za ocvrte čebulne obročke je zelo hitra, saj ne potrebujemo veliko različnih sestavin.

Čebulo olupimo in jo narežemo na rezine, široke pet do šest milimetrov in jih namočimo za približno eno uro v hladno vodo.

V posodo presejemo moko, jo posolimo in na sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajce in dodamo polovico piva in začnemo mešati s stepalom. Na začetku je testo gosto in ko je dobro premešano, dodamo še preostalo pivo ter ponovno dobro premešamo, da dobimo gladko tekočo zmes.

Tako pripravljeno testo pokrijemo s kuhinjskim prtičkom iz blaga in pustimo stati trideset minut, da se moka napoji in testo postane gladko in tekoče. Med tem časom poberemo narezane čebulne obročke iz vode in jih polagamo na papirnate kuhinjske prtičke, da se posušijo.

V kozici segrejemo olje, ki ga mora biti toliko, da obročki plavajo v olju. Ko je olje segreto, vzamemo vilice in čebulne obročke namočimo v testu in jih polagamo v segreto olje. Ko obroček dobi zlatorjavo barvo, ga obrnemo in popečemo še po drugi strani.

Obojestransko zapečene čebulne obročke s pomočjo penovke nalagamo na krožnik. Za dekoracijo lahko uporabimo liste regrata ali druge vrste solate.

Tudi v testu skrita čebula obdrži vse svoje kulinarične lastnosti. Lučka Glaser

Za popestritev jedilnika pa še priporočam naslednje omake:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor