Obložena francoska bageta
Print Friendly, PDF & Email

Obloženo francosko bageto si pripravimo takrat, ko imamo malo več časa v kuhinji, da se poigramo in pokažemo vso svojo iznajdljivost in kreativnost pri pripravi prigrizka in s tem presenetimo goste in domače.

Pripomočki za pripravo obložene francoske bagete:

  • kuhinjska deska
  • nož
  • tehtnica
  • posoda
  • stepalo
  • krožnik
  • pekač (40 x 27) cm
  • peki papir
  • pečica

Sestavine za pripravo obložene francoske bagete:

Za tri osebe:

  • 200 g posebne salame, lahko tudi druge vrste
  • 2 kosa francoske bagete
  • 12 listov sira edamec, lahko tudi druge vrste
  • 1 žlica na drobno narezanega zamrznjenega ali svežega drobnjaka
  • 2 jajci srednje velikosti
  • 180 g kisle smetane
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • rezine zelene paprike za dekoracijo, lahko tudi druge barve

Postopek za pripravo obložene francoske bagete:

Francoski bageti prerežemo po dolžini na tri enake dele, odrežemo zgornji del prerezane francoske bagete in izdolbemo mehko sredico. Sredico iz francoske bagete lahko posušimo in uporabimo kot domače kruhove drobtine. Pripravimo si tudi vse ostale sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo obložene francoske bagete.

Najprej si narežemo koščke salame debeline približno 10 mm, da založimo francosko bageto na kraju, kjer je bila prerezana, nato jo obložimo z listi sira. Ostalo salamo narežemo na drobne koščke debeline 3 do 5 mm in jo naložimo v narezane francoske bagete, obložene s sirom.

V pekač položimo peki papir in nanj naložimo francoske bagete, ki smo jih napolnili s sirom in z narezano salamo na drobno.

V posodi začnemo pripravljati maso, ki jo bomo prelili čez salamo, ki smo jo naložili v francosko bageto. Najprej v posodo damo jajčka, dodamo kislo smetano, drobnjak in vse skupaj dobro premešamo.

Pripravljeno maso nalijemo v pripravljene francoske bagete, pri čemer pazimo, da jih ne napolnimo preveč.

Tako pripravljene francoske bagete pokrijemo z zgornjim delom bagete in damo peči v navadno pečico, ki smo jo ogreli na 180 °C. Obložene francoske bagete pečemo na tej temperaturi 20 do 25 minut.

Obložene francoske bagete postrežemo tople z dekoracijo paprike in na drobno narezanega drobnjaka.

Pripravimo si topel, okusen, hrustljav in nasiten obrok. Lučka Glaser

Zanimive so tudi ostale ideje različnih obloženih jedi:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor