Jagodna marmelada z rožmarinom
Jagode – slastne rdeče lepotice, ki nas razvajajo s svojo sladkobo. Jagode so med prvimi pridelki na vrtu, zato jih
Preberi večPripravite svojo shrambo za zimo z okusno domačo ozimnico! V kategoriji “Ozimnica” najdete preproste recepte za vlaganje zelenjave, pripravo marmelad, sokov, kislih kumaric in drugih domačih dobrot. Odkrijte preverjene načine za ohranjanje svežine in okusa sezonskih pridelkov, da boste uživali v njih vse leto. Poskrbite, da bo vaša shramba polna domačih zakladov!
Jagode – slastne rdeče lepotice, ki nas razvajajo s svojo sladkobo. Jagode so med prvimi pridelki na vrtu, zato jih
Preberi večZamrznjene marelice za ozimnico so shranek, ki je zelo dobrodošel v letnih časih, ko marelice ne zorijo, mi pa imamo
Preberi večKo je sezona češenj in če je letina bogata, smo zelo veseli, saj lahko te svetleče, žametno rdeče in zapeljive
Preberi večVse rajši kombiniram različne okuse, tako sem tudi tokrat kombinirala in sicer meliso in malino v krasen, osvežujoč sirup melisa
Preberi večZamrznjene češnje s peclji si za ozimnico shranimo v času, ko je češenj v izobilju. Zamrznjene češnje, ki jih zamrznemo
Preberi večTakrat, ko je čas rdečih redkvic, nam marsikdaj ostajajo v večjih količinah. Zato jih vložimo v kis z začimbami in
Preberi večSušene peclje češenj, ki jih shranimo, uporabljamo samostojno ali za dodajanje različnim mešanicam čajev, ki jih pijemo kot del prehrane
Preberi večBezgov sirup z jagodami je odličnega okusa. Najprej okusimo bezeg, nato sladkaste jagode, ki okus še poživijo. Bezgove cvetove moramo
Preberi večPosušena jušna zelenjava brez dodane soli je kvaliteten, enostavno pripravljen shranek za ozimnico, ki ga uporabljamo za pripravo vseh vrst
Preberi večLimonino lupino, ki jo pripravimo in shranimo kot začimbo, uporabimo za aromo in okus pri pripravi različnega peciva in tudi
Preberi večV spomladanskem času, ko je čemaža v izobilju in, če poznamo rastišče si s sprehodom v naravi naberemo to rastlino,
Preberi večRožmarin za začimbo je nepogrešljiv v francoski in italijanski kuhinji, veliko pa ga uporabljamo tudi v slovenski; pri pripravi zelenjavnih,
Preberi večZelena je začimba, ki si jo lahko posušimo in jo imamo za uporabo tudi v letnih časih, ko je ni
Preberi večLovor je je sredozemska rastlina, ki raste prosto v naravi. Je začimba, ki jo lahko dodamo skoraj vsem jedem in
Preberi večPražena čebula v masti je shranek, ki si ga pripravimo takrat, ko nam začne doma shranjena čebula gniti, postane mehka
Preberi večKisanje repe je najstarejši način shranjevanja repe, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, s katerimi krepimo svoj obrambni sistem, še
Preberi večZa sušenje bučk in buč se odločimo takrat, ko opazimo, da so začele gniti in v zamrzovalni skrinji ni več
Preberi več