Zelena za začimbo
Zelena je začimba, ki si jo lahko posušimo in jo imamo za uporabo tudi v letnih časih, ko je ni
Preberi večZelena je začimba, ki si jo lahko posušimo in jo imamo za uporabo tudi v letnih časih, ko je ni
Preberi večLovor je je sredozemska rastlina, ki raste prosto v naravi. Je začimba, ki jo lahko dodamo skoraj vsem jedem in
Preberi večPražena čebula v masti je shranek, ki si ga pripravimo takrat, ko nam začne doma shranjena čebula gniti, postane mehka
Preberi večKisanje repe je najstarejši način shranjevanja repe, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, s katerimi krepimo svoj obrambni sistem, še
Preberi večZa sušenje bučk in buč se odločimo takrat, ko opazimo, da so začele gniti in v zamrzovalni skrinji ni več
Preberi večMarmelada iz celih mandarin je okusna in zelo aromatična domača marmelada, ki polepša jutranji obred – zajtrk. Najbolje je, da
Preberi večRumena koleraba je rastlina, ki jo v kulinariki uporabljamo za začimbo in tudi za pripravo raznih juh, enolončnic, minešter in
Preberi večPosušeni por si pripravimo za dopolnitev zbirke posušenih začimb, ki jih potrebujemo za pripravo okusnih enolončnic, omak in juh. Por
Preberi večSolata z zelenim paradižnikom in fižolom v zrnju za ozimnico je dobrodošla v zimskem času, ko nam vrt pokrijeta slana
Preberi večAjvar z zelenim paradižnikom je shranek, ki si ga pripravimo pozno v jeseni, ko nam na vrtu ostane še zelen
Preberi večZamrzovanje sliv za ozimnico enostavno in hitro. S tem postopkom poskrbimo, da ohranimo slive z vsemi vitamini in minerali. Tako
Preberi večZamrznjen 100% robidov sok je čudovit shranek, ki ga lahko uporabljamo tako poleti kot pozimi za osvežilne napitke. Ker ga
Preberi večKorenček za ozimnico si lahko pripravimo tudi tako, da ga posušimo. Še posebno takrat, kadar nimamo primerne shrambe za shranjevane
Preberi večRobidov sok brez sladkorja je zelo primeren za diabetike inje sladko kiselkastega okusa in mu lahko dodajamo naravno ali mineralno
Preberi večRobidova marmelada je zelo okusna in v kulinariki zelo zaželena, saj iz nje lahko pripravimo čudovite slaščice ali pa jo
Preberi večDomače grozdje ima svojo posebno, odlično aromo, zato si le naredimo nekaj grozdne marmelade in jo shranimo za hladne zimske
Preberi večPri marmeladah rada vse bolj eksperimentiram. Včasih se posreči, včasih ne. Tokrat se je vsekakor posrečilo in nastala je okusna
Preberi več