Rumove zvezdice – piškoti iz testomata
Print Friendly, PDF & Email

Rumove zvezdice so piškoti iz testomata. To so dišeči piškoti, z okusom po rumu, cimetu in nageljnovih žbicah.
Zaradi sestavin, ki jih vsebujejo, so krhki in prijetno hrustljavi, po tem receptu pečeni piškoti iz testomata nam odišavijo, ogrejejo in polepšajo naš dom. Za pomoč pa poprosimo svoje družinske člane, da pomagajo po svojih močeh, tako se bomo družili in dan bo še lepši.

Rumove zvezdice so piškoti iz testomata, ki jih  bomo z veseljem ponudili najbližjim, lahko pa jih tudi spečemo več za darila.

Rumove zvezdice - piškoti iz testomata

Pripomočki za pripravo rumovih zvezdic:

  • mešalnik za testo, lahko pa jih zmešamo ročno
  • pečica
  • pekač od pečice

Sestavine za pripravo rumovih zvezdic

Za 600 g rumovih zvezdic – piškotov iz testomata:

  • 400 g pšenične moke tip 500
  • 200 g masla, margarine ali svinjskega sala
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 50 ml ruma
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlička mletih nageljnovih žbic

Postopek za pripravo rumovih zvezdic

Maslo pravočasno postavimo na kuhinjski pult, da se ogreje in postane mehko. Tako se lažje umeša v testo.  Sedaj odtehtamo vse sestavine, ki jih potrebujemo, da bo priprava testa hitreje potekala.

V skledo, kjer bomo zamesili testo za rumove zvezdice najprej presejemo moko, nato dodamo maslo, sladkor, rum, limonino lupinico, cimet in nageljnove žbice.

Rumove zvezdice - piškoti iz testomata

Vse sestavine dobro umešamo, da dobimo testo brez grudic, nato ga za 30 minut postavimo v hladilnik, da se bodo piškoti lažje in lepše oblikovali.

Rumove zvezdice - piškoti iz testomata

Pripravimo testomat in ga napolnimo s testom za piškote in izberemo model, ki ga želimo in pričnemo izdelovati piškote, kar na pekač ali pa na kuhinjsko površino.

Če nimamo testomata, lahko ročno oblikujemo testo za piškote, lahko naredimo rogljičke, kroglice … ali pa testo razvaljamo na kuhinjski površini, ki smo jo potresli z moko in izrežemo piškote z modelčki, kozarčki …

Rumove zvezdice - piškoti iz testomata

Rumove zvezdice, naložene na pekač, damo v ogreto navadno pečico na 180 °C in pečemo od 13 do 15 minut, ko se robovi piškotov rahlo obarvajo, so piškoti pečeni.

Rumove zvezdice - piškoti iz testomata

Pustimo jih ohladiti na sobni temperaturi.

Rumove zvezdice - piškoti iz testomata

Ohlajene rumove zvezdice shranimo v dobro zaprto posodo, tako ostanejo še enako dobri 3 tedne, da si jih lahko privoščimo kadar si zaželimo.

Rumove zvezdice - piškoti iz testomata

Piškoti imajo lahko tudi prijetno aromo po rumu, cimetu in nageljnovih žbicah. Lučka Glaser

Priporočam vam ogled mojih sladic:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor