Jogurtovo pecivo z malinami
Jogurtovo pecivo z malinami je preprosta sladica iz enostavnega jogurtovega peciva z dodatkom malin, ki popestrijo okus, vonj in izgled, to pecivo je zelo hitro narejeno in za pomoč lahko vključimo tudi otroke, da po svojih močeh sodelujejo pri pripravi in tako ga bodo še bolj veseli, ko bo pečen.
Maline uvrščamo med jagodičevje, velikost plodov se razlikuje od sorte sadik in tudi po času zorenja poznamo več vrst, nekatere zorijo samo spomladi, nekatere pa večkrat, da jih lahko obiramo tudi v novembru, vse pa imajo podobno sestavo, vsebujejo vitamine: A, B1, B2, B6, C, E in minerale kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij in antioksidante, ki naše celice ščitijo pred staranjem.
Jogurtovo pecivo z malinami lahko ponudimo ob čaju, kavici ali pa za sladico pri kosilu.
Pripomočki za pripravo jogurtovega peciva z malinami
- pekač velikosti 30 x 12 cm
- prazen jogurtov lonček za merico
- električni mešalnik
Sestavine za pripravo jogurtovega peciva z malinami
Za 10 kosov peciva:
- 1 lonček jogurta 180 g
- 2 jajci
- 1/2 jogurtovega kozarčka sladkorja
- 1/2 jogurtovega kozarčka olja
- 2 jogurtna kozarčka pšenične moke tip 500
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 200 g očiščenih malin
In še:
- 1 žlica olja (za premaz pekača)
- 1 žlica moke (za posip pekača)
Za posip:
- 1 žlica mletega sladkorja
Priprava jogurtovega peciva z malinami
Najprej pozorno preberemo maline, da odstranimo vse smeti, maline lahko uporabimo sveže ali pa zamrznjene le, da moramo zamrznjene maline pred uporabo odtajati in jih uporabimo skupaj s sokom, ki nastane pri odmrzovanju.
V skledo vbijemo jajca, dodamo sladkor in vanilin sladkor in stepamo, da postane masa penasta.
Sedaj dodamo jogurt, olje, moko in pecilni prašek, vse sestavine umešamo v gladko maso brez grudic.
Pekač pomažemo z oljem nato ga še potresemo z moko, da se pecivo ne bo prijemalo, v tako pripravljen pekač zlijemo maso za jogurtovo pecivo in ga potrosimo z malinami, ki jih malo potisnemo v maso.
Jogurtovo pecivo z malinami damo v ogreto pečico na 180 °C, klasično in pečemo okoli 35-40 minut. Pečeno pecivo damo iz pekača in ga ohladimo na podstavku za hlajenje.
Ohlajeno pecivo damo na pladenj ali krožnik, potrosimo z mletim sladkorjem za posip in ponudimo najdražjim.
Peciva nam vedno polepšajo dan ob kavici, čaju ali pa na koncu kosila. Lučka Glaser
Priporočam ogled še nekaj mojih preprostih biskvitnih peciv:
- Lahka jabolčna pita.
- Jabolčna pita na hitro.
- Sladki jabolčni prigrizek – jabolka v srajčki.
- Pijana nevesta.
- Janovo biskvitno pecivo.
- Jogurtovo pecivo s poprovo meto.
- Enostavno breskovo pecivo.
- Kakijeva pita.
- Kutinova pita.
- Češnjeva pita.
- Biskvitno pecivo z mareličnim prelivom.
- Marmorni kolač na hitro.
- Kolač z ocvirki.
- Potratna potica.
- Bučne miške.
- Ajdova rolada z borovnicami.
- Mafini z rabarbaro.
- Pecivo lene gospodinje.
- Pecivo lene gospodinje z rozinami.
- Pecivo lene gospodinje s suhimi hruškami.
- Pecivo lene gospodinje z borovnicami.
- Pecivo lene gospodinje z jabolki.
- Pecivo lene gospodinje z malinami.
- Pecivo lene gospodinje s češnjami.