Jogurtovo pecivo s poprovo meto
Print Friendly, PDF & Email

Jogurtovo pecivo s poprovo meto je osvežilno pecivo poletnih dni, ki je zelo hitro pripravljeno in je zelo okusno ter dišeče, saj poprova meta, ki vsebuje veliko mentola, pecivu doda dodatno aromo, ki se meša  z vonjem vanilje. Recept za to pecivo je zelo preprost, saj se sestavine nahajajo skoraj v vsakem hladilniku dobre gospodinje, če pa se zna gospodinja hitro obračati po kuhinji, bo pecivo res hitro na mizi.

Jogurtovo pecivo s poprovo meto – pripomočki:

  • mešalnik
  • deska
  • nož
  • žlica
  • prazen jogurtov lonček za merico
  • pekač velikosti 22 x 35 cm
  • pečica

Jogurtovo pecivo s poprovo meto – sestavine:

  • 1 lonček jogurta
  • 2 jajci
  • 1 jogurtov kozarček sladkorja
  • 1/2 jogurtovega kozarčka olja
  • 1/2 jogurtovega kozarčka gladke bele moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici sesekljane sveže poprove mete

In še:

  • 1 žlica olja (za premaz pekača)
  •  1 žlica mletega sladkorja (za posip)

Jogurtovo pecivo s poprovo meto – navodilo:

Sestavine: jogurt, jajci, sladkor, olje, moko, pecilni prašek in vaniljev sladkor damo vse hkrati v mešalnik in enakomerno zmešamo, da testo za biskvitno pecivo postane gladko in se prične peniti.

Testo lahko zmešamo tudi ročno, da v skledi s stepamo sestavine dobro zmešamo, da se testo za jogurtno pecivo z meto prične peniti in vsi ostali postopki so enaki.

Naberemo meto in jo v hladni vodi na hitro speremo. Listke mete odtrgamo od stebla in stebla zavržemo, samo listke naložimo na desko in jih na drobno narežemo in jih dodamo v penasto zmešano testo in ponovno premešamo, da se meta enakomerno porazdeli med testo.  Pekač premažemo z oljem in v pekač enakomerno damo testo za biskvit in z žlico poravnamo.

Testo za jogurtno pecivo s poprovo meto damo v ogreto ventilatorsko pečico na 180 °C in pečemo 30 minut.

Veliko domačih sladic vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 36 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor