Janovo biskvitno pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Okusno, sočno, sladko pecivo z okusom po čokoladi, kakavu in veliko ljubezni, ki mi ga je spekel vnuk Jan. Peciva so enkratna priložnost za druženje z našimi otroci ali vnuki, glede na njihovo starost izberemo zahtevnost peciva. Predvsem pa otroci zelo lepo inovativno okrasijo koščke peciva in mi je žal, ker smo tako hitro pojedli, da nisem imela časa vse fotografirati.

Janovo biskvitno pecivo – pripomočki:

  • mešalnik ali skleda in stepalo
  • merica za tekočino
  • žlica
  • pekač 38 x 33 cm
  • pečica
  • mikrovalovna pečica ali klasično kuhanje pudinga
  • kozica za preliv
  • skleda za puding
  • stepalo
  • palični mešalnik
  • posoda za smetano

Janovo biskvitno pecivo – sestavine:

Za biskvit:

  • 9 žlic moke gladke bele
  • 9 žlic sladkorja
  • 100 ml mleka
  • 100 ml olja sončnično
  • 3 cela jajca
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni prašek

Za preliv:

  • 300 ml mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice kakava

Za puding:

  • 3 čokoladne pudinge
  • 1 l mleka
  • 5 žlice sladkorja

In še:

  • sladka smetana za okrasitev

Janovo biskvitno pecivo – postopek:

Z žlico odštejemo v skledo moko in sladkor, z merico za tekočine odmerimo mleko in olje, vbijemo jajca in cela dodamo k sestavinam, dodamo še vaniljev sladkor in pecilni prašek.

Vse sestavine za testo dobro premešamo v mešalniku ali na roke. Pekača ni potrebno naoljiti niti ni potreben peki papir, ker je pecivo tako sočno zaradi preliva in pudinga, da lepo odstopi od pekača. Testo zlijemo enakomerno v pekač in ga damo v ogreto pečico na 200 stopinj (ventilacijska pečica) za 20 minut.

Medtem, ko se pecivo peče, odmerimo v kozico mleko za preliv, ko zavre, mleku dodamo še sladkor in kakav. Ko je pecivo pečeno še vročega prelijemo s prelivom in pustimo, da pecivo preliv popije.

V posodo za kuhanje pudinga damo 900 ml mleka in pristavimo, da zavre. V skledo stresemo prašek za puding, sladkor, premešamo in 100 ml mleka ponovno dobro premešamo in zlijemo v vrelo mleko, da se puding skuha po navodilih proizvajalca pudinga. Jaz skuham puding v mikrovalovni pečici poglejte navodila tukaj: puding iz mikrovalovne pečice.

S kuhanim pudingom prelijemo testo, ki smo ga pred tem prelili z prelivom. Pecivo postavimo na hladno, da se ohladi. Zmešamo smetano in z njo okrasimo Janovo pecivo.

Dober tek vam želiva Lučka in Jan Glaser.

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor