Pecivo lene gospodinje z malinami
Pecivo lene gospodinje z malinami je hitro pripravljena sladica, ki je okusna, osvežilna z okusom po malinah. Uporabimo lahko sveže ali pa zamrznjene maline, ki jih pred uporabo odtajamo.
Ko imamo nabrane maline in ne vemo kako jih bi uporabili, je odlična ideja, da spečemo enostavno skutno pecivo in sebi in svojim najdražjim polepšamo dan. Za pecivo lene gospodinje z malinami uporabimo tisto skuto, ki jo tudi sicer najraje uporabljamo.
Pripomočki za pripravo peciva lene gospodinje z malinami:
- ovalen pekač velikosti 35 x 25 cm
Sestavine za pripravo peciva lene gospodinje z malinami
Za pecivo:
- 500 g skute
- 2 jajci
- 200 ml kisle smetane 18% m.m.
- 250 ml lahkega jogurta 1,3% m.m.
- 5 žlic sončničnega olja ali olja po izbiri
- 5 žlic belega sladkorja
- 7 žlic pšenične moke tip 500
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- 1 žlica olja za premaz pekača
- 1 žlica pšenične moke tip 500 za posip pekača za pecivo
- 100 g očiščenih malin za v pecivo
- 100 g očiščenih malin za svežo dekoracijo peciva na krožniku
- 2 žlici sladkorja v prahu za posip
Za preliv:
- 200 ml kisle smetane 18% m.m.
- 2 jajci
Priprava peciva lene gospodinje z malinami
Maline pozorno nabiramo, da sproti odstranimo vse lističe, vejice …, ker so maline, ki so zelo zrele, zelo rahle in se zelo rade zdrobijo s tem pa odteče sok.
V skledo damo skuto, jajca, kislo smetano in jogurt. Z žlico odmerimo olje, sladkor in dodamo pecilni prašek, takoj nato dodamo še vaniljin sladkor in z žlico odmerimo moko.
Vse sestavine dobro zmešamo tako, da ni več grudic moke in postane masa gladka.
Pekač namažemo z oljem in potresemo z moko in vanj vlijemo pripravljeno vso maso in si z žlico pomagamo, da poravnamo maso enakomerno po vsem pekaču. Po masi enakomerno potresemo sveže čiste maline in jih z žlico rahlo potisnemo v maso.
Skledo, v kateri smo pripravili maso, sedaj uporabimo za pripravo preliva; vanjo tako damo kislo smetano in jajci in dobro premešamo, da preliv postane enakomerno premešan in tekoč. Preliv prelijemo enakomerno preko vse mase v pekaču tako, da so maline prekrite.
Pecivo lene gospodinje z malinami postavimo v ogreto ventilatorsko pečico na 180 °C in pečemo 50 minut in pecivo je pečeno.
Ohlajeno pecivo lene gospodinje z malinami narežemo na poljubno velike kose in jih posujemo s sladkorjem v prahu ter okrasimo s svežimi malinami.
Tudi maline so okusni sadeži, ki jih lahko nabiramo v naravi ali pa gojimo doma, seveda pa jih tudi koristno uporabimo. Lučka Glaser
Spodaj pa še nekaj idej kako vse lahko pripravimo pecivo lene gospodinje:
- Pecivo lene gospodinje.
- Pecivo lene gospodinje s češnjami.
- Pecivo lene gospodinje z borovnicami.
- Pecivo lene gospodinje z jabolki.
- Pecivo lene gospodinje z rozinami.
- Pecivo lene gospodinje s suhimi hruškami.