Jabolčna pita na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčna pita na hitro je rahla, okusna in dišeča sladica iz jabolk in biskvitnega testa, ki je zelo enostavna za pripraviti. Sladica ima intenziven okus in vonj po jabolkih, cimetu in limonini lupinici. Jabolčno pito lahko ponudimo po kosilu ob enolončnicah ali pa ob kavici, čaju … in tudi otroci jo zaradi njene rahlosti obožujejo.

Pripomočki za pripravo jabolčne pite na hitro

  • pekač velikosti 22 x 35 cm
  • ribežen

Sestavine za pripravo jabolčne pite na hitro

Biskvitno testo:

  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja (lahko tudi manj)
  • 1 vanilin sladkor
  • 220 g pšenične moke tip 500
  • 1 pecilni prašek
  • 200 ml mleka
  • 200 ml sončničnega olja ali olje po želji

Nadev iz jabolk:

  • 1 kg naribanih jabolk
  • 30 g surovega masla
  • naribana lupinica ene bio limone
  • 1/2 kavne žličke cimeta
  • 1 vanilin sladkor
  • 30 ml ruma

Priprava jabolčne pite na hitro

Jabolka najprej operemo, če so jabolka domača jih ni potrebno lupiti, za kupljena pa je najbolje, da jih olupimo.

Jabolka tako po potrebi olupimo in nato nastrgamo.

V kozici stopimo surovo maslo in na njem počasi pražimo naribana jabolka, ki smo jim dodali naribano limonino lupinico, cimet, vanilin sladkor in rum. Med mešanjem jabolka pražimo, da se zgostijo.

Ventilatorsko pečico sedaj pričnemo segrevati na 180 °C, da bo segreta, ko bo biskvitno testo pripravljeno za v pečico.

V skledo za stepanje damo jajca, sladkor in vanilin sladkor ter dobro stepamo, da postane masa penasta, nato dodamo še mleko, olje, moko in pecilni prašek in počasi dobro premešamo, da v masi za testo ni več grudic moke.

Pekača ni potrebno namastiti.
Polovico biskvitnega testa zlijemo v pekač in poravnamo, da je enakomerno porazdeljeno po vsem pekaču in ga damo v segreto ventilatorsko pečico za 10 minut, v tem času se biskvitno testo rahlo zapeče.

Nato nanj naložimo pripravljen nadev iz jabolk, ki ga enakomerno porazdelimo na biskvit in poravnamo.

Sedaj preko nadeva iz jabolk zlijemo še drugi del biskvitnega testa in ponovno poravnamo. Vse skupaj ponovno postavimo v pečico in pečemo še 30 minut na 180 °C v ventilatorski pečici.

Pečeno jabolčno pito vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi v pekaču, nato jo narežemo kar v pekaču na nam primerne kose.

Poleg jabolčne pite za dekoracijo lahko ponudimo krhelj jabolka, stepeno smetano, kepico sladoleda po našem okusu, čokoladni greh …. po vaši želji in iznajdljivosti.

Peciva so vedno dobrodošla in nam dvignejo razpoloženje. Lučka Glaser

Preberite, kaj lahko kot kosilo ponudimo ob jabolčni piti na hitro:

In še napitek, ki se ji poda:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor