Palačinkin pastičo
Palačinke so že same po sebi vedno dobre, slastne, za vse priložnosti. Ne glede na to, ali so slane ali
Preberi večPalačinke so že same po sebi vedno dobre, slastne, za vse priložnosti. Ne glede na to, ali so slane ali
Preberi večTestenine … Zakaj jih ne bi tokrat pripravili nekoliko drugače? Edinstvena kombinacija sestavin z navdihom pomladne narave. Pa hrustljavo zapečeno
Preberi večNimate veliko prostega časa za kuhanje? Bi radi odšteli čim manj denarja za čim bolj pošten obrok? Potem poskusite preprost,
Preberi večVsakdo si želi uživati na morju, sončiti na plaži in okušati fino morsko hrano. No, sedaj si lahko odlične gambere
Preberi večIdrijski žlikrofi. Kdo še ni slišal zanje?! To je jed, ki me je, in me še vedno spremlja ob pomembnih
Preberi večPogosto nam polpete postrežejo v paradižnikovi omaki. Omaka praviloma obogati jed, ampak ima tudi svoje pomanjkljivosti – obrok v omaki
Preberi večOdlični domači njoki spadajo med samostojne jedi ali med priloge. Glavna sestavina je krompir, kateremu dodamo še sol, moko, jajca in olje. Njoke lahko postrežemo z različnimi omakami, golaži ali celo s sladkorjem. Lahko jih skuhamo na vodi ali pa jih ocvremo na olju. Če naredimo preveč njokov za en obrok, jih lahko zamrznemo.
Preberi večRadi kombinirate zelenjavo in meso? Ste sicer bolj ”zelenjavar” po okusu, a vam včasih ustreza tudi kaj mesnega? Ste doma
Preberi večTa bogati riž je zelo primerna jed za kosilo, saj je okusna in hitro pripravljena. Na žlički repičnega olja prepražimo čebulo, ki jo nato še malo podušimo, dodamo zelenjavo in šampinjone in na koncu še riž. Vse skupaj zalijemo z vodo in vse skupaj kuhamo toliko časa, dokler riž ni kuhan.
Preberi večSkutini svaljki narejeni po tem receptu so primerni tako za kuhanje kot za cvrtje in so odlična priloga k različnim
Preberi večKer sama nisem ljubiteljica zelenjave, se jo pa trudim jesti, jo poskušam zakamuflirati. In tortilja je kot nalašč za to.
Preberi več