Škampi po dalmatinsko
Print Friendly, PDF & Email

To čudovito in ne tako zahtevno kosilo si privoščim vedno, ko v trgovini zagledam lepe, sveže škampe. Z receptom, ki vam ga tokrat predstavljam, boste zagotovo presenetili vse ljubitelje morskih jedi.

Škampi po dalmatinsko

Škampi po dalmatinsko – pripomočki:

  • električni sekljalnik
  • večja posoda za kuhanje
  • nož za rezanje sestavin
  • 1 jedilna žlica

Škampi po dalmatinsko – sestavine:

  • 1,5 kg svežih ali zmrznjenih škampov
  • 1 cela glava česna
  • 3 žlice narezanega peteršilja
  • 2 dl belega vina
  • 1 dl olivnega olja
  • 1 pločevinka sekljanega paradižnika
  • 3 jedilne žlice kruhovih drobtin
  • 1 zelenjavna kocka, sol, poper, vegeta

Škampi po dalmatinsko – postopek:

V električnem sekljalniku zmiksamo česen, peteršilj in olivno olje. Vse skupaj vlijemo v večjo posodo in pražimo na tihem ognju 3 minute.

Škampi po dalmatinsko

Škampi po dalmatinsko

Dodamo oprane škampe in premešamo.

Škampi po dalmatinsko

Električnega sekljalnika ne spiramo od ostankov česna, peteršilja in olivnega olja, temveč – dodamo še 2 dl belega vina, zmiksamo in polijemo čez škampe.
Dodamo sol, poper, vegeto, zelenjavno kocko, 1 pločevinko narezanega paradižnika, 3 žlice kruhovih drobtin. Vse dobro premešamo. Kuhamo v pokriti posodi 15-20 minut.

Škampi po dalmatinsko

Pomembno
Za škampe po dalmatinsko je pomembno, da so med kuhanjem pokriti prav tako jih ne smemo mešati z žlico v času kuhanja, posodo večkrat pretresemo.
Škampi po dalmatinsko
Pomembno je, da škampe po dalmatinsko kuhamo v pokriti posodi. Ne mešamo in ne odkrivamo. Med kuhanjem posodo sem ter tja le nekoliko potresemo.

 

Kosilo je končano. Postrežemo ga lahko kot predjed ali glavno kosilo. Kot prilogo svetujem kruhove ”šnite”.

 

Dober tek.

 

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor