Pečene polnozrnate testenine s špinačo
Print Friendly, PDF & Email

Testenine in špinača sta dve vrsti hrane, ki nas s svojim okusom navdušujeta. Če obožujemo špinačo in testenine si lahko ti dve živili pripravimo v eni okusni jedi. Naredimo si pečene polnozrnate testenine s špinačo.

Pečene polnozrnate testenine s špinačo

Pečene testenine s špinačo – pripomočki:

  • lonec
  • pekač
  • cedilo
  • nož
  • kuhalnica

Pečene polnozrnate testenine s špinačo

Pečene testenine s špinačo – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 400 g peresnikov
  • 400 g zamrznjene špinače
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice kisle smetane
  • 20 dag naribanega sira
  • 1 dl mleka
  • 3 jajca
  • žlica olja
  • sol
  • poper

Pečene testenine s špinačo – postopek:

Pripravimo si posodo v kateri bomo skuhali peresnike. Vodo zavremo jo posolimo. Ko voda zavre, v lonec vsujemo peresnike.

Peresnike  kuhamo 3 minute in, ko so kuhani, jih odstavimo in jih odcedimo v cedilu.

Pečene polnozrnate testenine s špinačo

Vzamemo lonec in vanj položimo zamrznjeno špinačo in jo pokuhamo na šibkem ognju, da se stopi. Špinači dodamo sol in na drobno narezan česen. Špinačo zalijemo z mlekom. Če uporabite svežo špinačo jo prej poparite in spasirajte.

Pečene polnozrnate testenine s špinačo

Peresnike stresemo nazaj v lonec, v katerem smo jih kuhali, in jih prelijemo s špinačo. Ubijemo jajca in jih polijemo po špinači. Dodamo še kislo smetano in vse skupaj dobro premešamo. Premešati moramo tako dobro, da so vsi peresniki obarvani s pripravljeno mešanico.

Pečene polnozrnate testenine s špinačo

Vzamemo pekač in ga namastimo z oljem ali pa položimo papir za peko.  V pekač stresemo peresnike s špinačo in jih enakomerno pogladimo po pekaču. Po vrhu posujemo nariban sir in, če imamo svežo špinačo, jo posujemo po siru.

Pečene polnozrnate testenine s špinačo

Pečico segrejmo na 200 stopinj Celzija. Peresnike s špinačo pečemo 20 minut.

Ko je jed pečena, jo postavimo iz pečice za 5 min, da se malo ohladi in jo postrežemo.

Nasvet
Imam tudi nasvet za vas. Če imate na razpolago svežo špinačo jo lahko uporabite in jed bo še okusnejša. Sama pridelam kar nekaj špinače, zato jo spasiram in hranim v zamrzovalniku, tako je vedno pri roki in na razpolago, ko jo potrebujem. Če imate raje grobe dele špinače potem špinače ne pasirajte ampak jo narežite na manjše kose.

Dober tek!

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor