Pečene polnozrnate testenine s špinačo
Testenine in špinača sta dve vrsti hrane, ki nas s svojim okusom navdušujeta. Če obožujemo špinačo in testenine si lahko ti dve živili pripravimo v eni okusni jedi. Naredimo si pečene polnozrnate testenine s špinačo.
Pečene testenine s špinačo – pripomočki:
- lonec
- pekač
- cedilo
- nož
- kuhalnica
Pečene testenine s špinačo – sestavine:
(za 4 osebe)
- 400 g peresnikov
- 400 g zamrznjene špinače
- 2 stroka česna
- 4 žlice kisle smetane
- 20 dag naribanega sira
- 1 dl mleka
- 3 jajca
- žlica olja
- sol
- poper
Pečene testenine s špinačo – postopek:
Pripravimo si posodo v kateri bomo skuhali peresnike. Vodo zavremo jo posolimo. Ko voda zavre, v lonec vsujemo peresnike.
Peresnike kuhamo 3 minute in, ko so kuhani, jih odstavimo in jih odcedimo v cedilu.
Vzamemo lonec in vanj položimo zamrznjeno špinačo in jo pokuhamo na šibkem ognju, da se stopi. Špinači dodamo sol in na drobno narezan česen. Špinačo zalijemo z mlekom. Če uporabite svežo špinačo jo prej poparite in spasirajte.
Peresnike stresemo nazaj v lonec, v katerem smo jih kuhali, in jih prelijemo s špinačo. Ubijemo jajca in jih polijemo po špinači. Dodamo še kislo smetano in vse skupaj dobro premešamo. Premešati moramo tako dobro, da so vsi peresniki obarvani s pripravljeno mešanico.
Vzamemo pekač in ga namastimo z oljem ali pa položimo papir za peko. V pekač stresemo peresnike s špinačo in jih enakomerno pogladimo po pekaču. Po vrhu posujemo nariban sir in, če imamo svežo špinačo, jo posujemo po siru.
Pečico segrejmo na 200 stopinj Celzija. Peresnike s špinačo pečemo 20 minut.
Ko je jed pečena, jo postavimo iz pečice za 5 min, da se malo ohladi in jo postrežemo.
Dober tek!