Piščančji segedin
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja različica tradicionalne madžarske jedi, ki se pogosto znajde tudi na naših krožnikih. Pripravite piščančji segedin. Všeč vam bo!

Piščančiji segedin

Piščančji segedin – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • večja posoda primerna za praženje in kuhanje
  • kuhalnica

Piščančji segedin – sestavine:

Sestavine zadostujejo za obrok 4 – 6 oseb.

  • 1 bela čebula
  • 500g piščančjih stegen brez kosti
  • 1 kilogram vloženega kislega zelja
  • celi poper
  • 5 lovorovih listov
  • sol
  • žlica olja
  • 2 dl vode ali zelenjavne osnove
  • mleta sladka rdeča paprika

Piščančji segedin – postopek:

Nasekljamo čebulo in jo popražimo na žlici olja.

Piščančji segedin

Piščančje meso narežemo na manjše kose. Ko čebula postekleni ji dodamo koščke mesa ter jih popečemo tako, da dobijo nekoliko rjavkasto barvo.

Mesu in čebuli dodamo zelje. Posolimo, dodamo mleto papriko, lovorjeve liste in poper. Približno minuto dobro mešamo na največjem ognju. Nato dodamo vso tekočino, premešamo in počakamo da tekočina zavre. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da se počasi kuha vsaj eno uro.

Piščančji segedin

Med kuhanjem občasno premešamo in po okusu dodajamo vodo.

Postrežemo s kruhom ali pire krompirjem.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor