Rezanci s šparglji, limono in parmezanom
Rezanci s šparglji, limono in parmezanom so svež, lahek in hitro pripravljen polnovreden obrok.
Rezanci s šparglji – pripomočki:
• nož in deska za rezanje
• kozica za kuhanje špargljev
• lonec za kuhanje rezancev
• ponev
• cedilo
• ribežen
• palični mešalnik ali električni mešalnik
Rezanci s šparglji – sestavine:
(za 2 osebi)
• 200 g rezancev ali fužev
• polkilogramski šopek špargljev
• olivno olje
• 3 stroki česna
• 1 limona
• 100 g parmezana
• peteršilj
• bazilika
• sol
• poper
Rezanci s šparglji, limono in parmezanom – priprava:
Šparglje operemo in jim odlomimo konce, ki jih zavržemo. Nato šparglje do polovice dolžine narežemo na koščke, jih v malo osoljene vode, pokrite, skuhamo do mehkega in kuhane spasiramo s paličnim mešalnikom. Vršičke špargljev prihranimo.
Česen olupimo in nasekljamo in ga v ponvi z olivnim oljem skupaj z vršički špargljev, ki so ostali, pražimo nekaj minut. Dodamo naribano limonino lupinico, pokrijemo in pražimo še 5 minut.
V ponev dodamo odcejene rezance, ki smo jih, posebej, v vreli osoljeni vodi kuhali 6 minut.
V vse skupaj vmešamo spasirane šparglje. Zmešamo, dodamo polovico naribanega parmezana in ponovno premešamo. Ponev odstavimo z ognja.
Serviramo s sesekljanim peteršiljem, preostalim naribanim parmezanom, svežo baziliko in sokom pol limone. Po želji na koncu jed še popramo.
Dober tek!