Hrustljavo – pikantne perutničke po mehiško
Perutničke; nekoč ne preveč, danes cenjen kos perutnine. Naj bodo pečene na žaru, ali začinjene čudovito marinado, hrustljavo zapečene, vedno teknejo. Če je zraven še sezonska pečena zelenjava, bo to kosilo ali večerja, ob kateri boste samo vzdihnili mhmmm, jaz bi še …
Perutničke po mehiško – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- pekač
- ponev
Perutničke po mehiško – sestavine:
(za 4 osebe)
- 1,5 kg piščančjih peruti brez konic
- dva večja jajčevca
- 4 bučke
- 500 g šampinjonov
- 2 papriki
- 500 g češnjevega paradižnika
- olivno olje
Za marinado:
- barbecue omaka
- rožmarin
- sol
- česen
- čili v kosmičih
- dimljena paprika
- balzamični kis sol
Čas priprave: 1 ura, mariniranje 1 ura.
Perutničke po mehiško – postopek:
Postopek priprave: najprej pripravimo marinado, tako da zmešamo 2 dl olivnega olja, žličko balzamičnega kisa, rožmarin, čili, česen, dimljeno papriko in sol, z barbecue omako. Marinado vtremo v perutničke in jih pustimo stati vsaj eno uro (če vam to dopušča čas).
Nato narežemo zelenjavo; jajčevce narežemo po dolgem, bučke prečno, šampinjone na rezine, papriko na trakove, češnjevec pustimo cel. Vse skupaj začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu.
Toplotno obdelamo tako, da zelenjava ostane hrustljava, pečemo v pečici cca. 20 minut na 180 stopinj Celzija, jajčevce popečemo v ponvi.
Perutničke zlato zapečemo v ponvi in serviramo skupaj z zelenjavo.
Dober tek!