Špinačni rezanci s kozicami
Print Friendly, PDF & Email

Pripravite špinačne rezance s kozicami, ki so zelo nežna, a okusna morska jed. Enostavna, z malo sestavinami, hitro pripravljena jed. Ta recept bo zagotovo pozitivno presenetil tako vas, kot tudi vaše goste.

Špinačni rezanci s kozicami

Špinačni rezanci s kozicami – pripomočki:

  • skledi
  • ponev
  • lonec
  • kuhalnica
  • zajemalka za rezance
  • cedilo

Špinačni rezanci s kozicamiŠpinačni rezanci s kozicami – sestavine:

(za dve osebi za glavno jed)

  • 250 g špinačnih rezancev
  • 500 grkozic
  • olivno olje, sol, poper
  • 2 stroka česna
  • vejica svežega peteršilja
  • 10 kos svežih češnjevih paradižnikov
  • 0,5 dl belega vina
  • po želji zmlet pikanten feferon

Špinačni rezanci s kozicami – postopek:

Najprej očistimo kozice. Nato sesekljamo peteršilj in česen ter operemo in narežemo na polovičke paradižnik.

Špinačni rezanci s kozicami

V ponvi na olju popražimo kozice in jih posolimo in popopramo (pražimo cca. 5 minut). Dodamo in na hitro popražimo še česen. Vse skupaj zalijemo z vinom in kuhamo še cca. 5 min, da se omaka zgosti. Na koncu dodamo še paradižnik in peteršilj, ter vse skupaj še malo pokuhamo. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži.

Špinačni rezanci s kozicami  Špinačni rezanci s kozicami

Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in zmešamo skupaj z omako.

Špinačni rezanci s kozicami

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor