Špinačni rezanci s kozicami
Pripravite špinačne rezance s kozicami, ki so zelo nežna, a okusna morska jed. Enostavna, z malo sestavinami, hitro pripravljena jed. Ta recept bo zagotovo pozitivno presenetil tako vas, kot tudi vaše goste.
Špinačni rezanci s kozicami – pripomočki:
- skledi
- ponev
- lonec
- kuhalnica
- zajemalka za rezance
- cedilo
Špinačni rezanci s kozicami – sestavine:
(za dve osebi za glavno jed)
- 250 g špinačnih rezancev
- 500 grkozic
- olivno olje, sol, poper
- 2 stroka česna
- vejica svežega peteršilja
- 10 kos svežih češnjevih paradižnikov
- 0,5 dl belega vina
- po želji zmlet pikanten feferon
Špinačni rezanci s kozicami – postopek:
Najprej očistimo kozice. Nato sesekljamo peteršilj in česen ter operemo in narežemo na polovičke paradižnik.
V ponvi na olju popražimo kozice in jih posolimo in popopramo (pražimo cca. 5 minut). Dodamo in na hitro popražimo še česen. Vse skupaj zalijemo z vinom in kuhamo še cca. 5 min, da se omaka zgosti. Na koncu dodamo še paradižnik in peteršilj, ter vse skupaj še malo pokuhamo. Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in zmešamo skupaj z omako.
Dober tek!