Polpeti v paradižnikovi omaki
Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj starega kruha. Če se to dogaja tudi vam, predlagam, da naredite okusne polpete po tem receptu.
Polpeti v paradižnikovi omaki – pripomočki:
- večja skleda
- globoka posoda za praženje in kuhanje
- deska za rezanje
- nož
- 1 jedilno žlico
- kuhalnico
- vilico za obračanje polspetov
- krožnik
Polpeti v paradižnikovi omaki – sestavine:
- 3 večje čebule
- 1 sveže jajce
- 500 g govejega mletega mesa
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2,5 dl paradižnikove mezge
- 4 narezane rezine starega kruha (ali 7-8 jedilnih žlic kruhovih drobtin)
- olje
- sol
- poper
- domača jušna osnova ali 1 goveja kocka za juho
Polpeti v paradižnikovi omaki – postopek:
Polpeti
V večjo skledo zdrobimo kruh na čim manjše kose, dodamo mešano in goveje meso,1 celo jajce, sol in poper po okusu. Sestavine gnetemo tako, kot bi delali testo. Ko so sestavine lepo povezane oblikujemo polpete.
V gobji posodi na segretem olju, pražimo oblikovane polpete najprej eno, nato še drugo stran.
Ko so polpeti gotovi jih prestavimo iz posode na krožnik.
Paradižnikova omaka
V posodo, v kateri smo popekli polpete, damo na drobno narezano čebulo in nadaljujemo z praženjem.
Dodamo paradižnikovo mezgo, govejo kocko in zalijemo s 6 dl vode. Premešamo sestavine, dodamo pražene polpete in kuhamo 30 minut.
Proti koncu kuhanja dodamo še sol in poper po okusu.
Kosilo je gotovo.
Dober tek.