Testenine v paradižnikovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Večkrat sem v dilemi kaj narediti za kosilo. V družini imam vegetarijance in ljubitelje mesnih jedi, a k sreči vsi imamo radi testenine. Če imate tudi vi podobne težave, poskusite s testeninami v kombinaciji s čudovito paradižnikovo omako. Zagotovo bodo navdušeni tako vegetarijanci, kot tudi vsi ljubitelji testenin.

Testenine v paradižnikovi omaki

Testenine v paradižnikovi omaki – pripomočki:

  • 2 globoki posodi za kuhanje
  •  deska za rezanje
  •  1 velika žlica
  •  1 mala žlica
  •  nož
  • lesena žlica za mešanje
  • cedilo za odcejanje testenin

Testenine v paradižnikovi omaki – sestavine:

Testenine v paradižnikovi omaki po tem receptu zadostujejo za 8-10 obrokov. Nič ni narobe, če kaj ostane, kajti drug dan je jed še bolj okusna.

  • Testenine v paradižnikovi omaki rastlinsko olje
  •  3 velike čebule
  •  3 pločevinke narezanega paradižnika  (3x 400 g)
  •  3 velike žlice paradižnikovega koncentrata
  •  3 velike žlice narezanega peteršilja
  •  8 strokov česna
  •  sol
  •  rjavi sladkor
  • 1 kg testenin
  • 1 dl vode

Testenine v paradižnikovi omaki – postopek:

V globoko posodo za kuhanje nalijemo nekaj olja in dodamo 3 večje narezane čebule in pražimo dalj časa. Večkrat premešamo in po potrebi dodamo 1-2 žlici vode, da se čebula ne prime.

Postopoma dodajamo sestavine. Najprej dodamo 3 žlice paradižnikovega koncentrata, premešamo in dodamo 1 dl vode. Pražimo čebulo in paradižnikov koncentrat vsaj še 10 minut ter večkrat premešamo.

Potem dodamo 8 strokov narezanega česna in 3 velike žlice peteršilja, na hitro premešamo in vlijemo narezan paradižnik iz pločevinke.

Testenine v paradižnikovi omaki

Sestavine premešamo, dodamo 4 velike polne žlice rjavega sladkorja in 2 mali žlici soli, vse dobro premešamo, pokrijemo in na tihem ognju kuhamo 1 uro .

Testenine v paradižnikovi omaki

Paradižnikovo omako med kuhanjem večkrat premešamo. V tem času skuhamo testenino, jih odcedimo, posolimo po okusu, polijemo z nekaj olja in dobro premešamo, da se ne zlepijo.

Testenine v paradižnikovi omaki

Kuhano omako dodamo še vročim testeninam, dobro premešamo pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi vsaj še 1 uro. Ta čudovita sladko- kisla omaka z dodano testenino bo zagotovo zadovoljila tudi najbolj zahtevne okuse.

Testenine v paradižnikovi omaki

Nasvet
Pogosto naredim samo omako – v velikih količinah. Razdelim jo v plastične posode in dam v zamrzovalnik. Ko potrebujem kosilo na hitro, jo samo pogrejem in skuham testenine ali svaljke, oboje združim in uživam v enkratnem obroku. Poskusite tudi vi.

 

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor