Beluševa kremna juhica
Preprosta spomladanska juhica za ljubitelje belih špargljev – belušev. Privoščite si jo čim večkrat, saj se sezona belušev približuje koncu, juhica pa je res odličnega, kremnega okusa. Poskusite, ne bo vam žal!
Beluševa kremna juhica – pripomočki:
- ponev
- lonec
- kuhalnica
- palični mešalnik
- zajemalka
- lupilec
Beluševa kremna juhica – sestavine:
Sestavine zadostujejo za tri osebe, kot predjed.
- 200 g belušev
- 2 srednje velika krompirja
- polovica čebule
- sol, poper, olivno olje
- 0,5 l vode
- sesekljan peteršilj za dekoracijo
Beluševa kremna juhica – postopek:
Najprej olupimo in sesekljamo čebulo in jo popražimo na olju.
Medtem, ko se čebula praži, olupimo šparglje ter krompir in jih narežemo na majhne kocke, jih dodamo čebuli in vse skupaj popražimo še približno 5 minut. Posolimo in popopramo po okusu.
Zelenjavo prestavimo v lonec in zalijemo z vodo.
Kuhamo še nekje 15 minut in nato zmiksamo s paličnim mešalnikom – ne preveč na fino. Vse skupaj pustimo na nizkem ognju še 5 minut. Nato odstavimo in -pripravljeno!
Dober tek!