Svinjski file v kumarični omaki
Print Friendly, PDF & Email

Slastni svinjski fileji v omaki s kislimi kumaricami so čudovito in zelo okusno kosilo. Jed je pripravljena dokaj hitro, zraven pa postrežemo s kruhovimi ”šnitami” ali svaljki.

Svinjski file v kumarični omaki

Svinjski file v kumarični omaki – pripomočki:

  • globoka posoda za kuhanje
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica
  • krožnik
  • vilica
  • jedilna žlica
  • 1 kavna skodelica

Svinjski file v kumarični omaki – sestavine:

Sestavine zadoščajo za obrok za 6-8 oseb.

  • 2 svinjska fileja
  • 2 večji čebuli
  • 3 stroki česna
  • 5 kislih kumaric
  • 1 žlico peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1 žlico moke
  • olje
  • 1 jušno kocko
  • 7 dl vode + 1 dl vode

 Svinjski file v kumarični omaki – postopek:

Na debelejše kose narežemo svinjski file, ga posolimo in pražimo na olju, najprej eno nato še drugo stran – tako kot pri receptu za polpete.
Ko so lepo praženi jih vzamemo iz posode in damo na krožnik in nadaljujemo s praženjem čebule.

Svinjski file v kumarični omaki

Svinjski file v kumarični omaki

Na tanke rezine (podolgovato) narežemo kisle kumare in jih dodamo čebuli, premešamo, dodamo narezani česen, jušno kocko, sol, poper, peteršilj in 7 dl vode.

Svinjski file v kumarični omaki

Dodamo pražen svinjski file in kuhamo 25 minut.
V lonček damo 1 veliko žlico moke in 1dl vode, dobro premešamo. Moko z vodo dodamo 5 minut pred koncem kuhanja in večkrat premešamo.

Svinjski file v kumarični omaki
Kosilo je pripravljeno.

Nasvet
Če ste med obrokom pojedli meso in je v posodi ostalo še kumarične omake, jo izkoristite kot polivko za pire krompir, je odličnega okusa.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor