Orada in brancin
Zelo rada imam morske jedi. Zame sta orada in brancin najboljši morski ribi.Upam, da imate tudi vi podobno mnenje.
Par dni nazaj sem v trgovini naletela na sveže ribe, se takoj odločila da jih pripravim in z vami podelim ta čudovit in preprost recept.
Orada in brancin – pripomočki
- večjo ponev
- pekač za peko ribe
- električni sekljalnik
- desko in nož za rezanje
- široko žlico za obračanje
- 1 manjšo posodico
- 1 veliko jušno žlico
Sestavine za pripravo orade in brancina:
- 2 oradi in 2 brancina (lahko je samo orada ali samo brancin. Količinsko pa računamo 1 riba po osebi)
- 5 žlic svežega peteršilja
- 1 cela glava česna
- olivno olje
- sol
Postopek priprave orade in brancina:
V večji ponvi najprej segrejemo olivno olje, dodamo očiščeno in posoljeno oradao (ali) brancin (v tem receptu sta 2 oradi in 2 brancina).
Ribe pražimo z vsake strani po 15 minut na zmernem ognju.
Med praženjem ribe imamo čas da naredimo polivko.
Polivka za orado in brancin
V električni sekljalnik vlijemo 2dcl olivnega olja, česen in 5 velikih žlic peteršilja.
Vse skupaj zmiksamo in polivka je pripravljena.
V pekač vlijemo polovico narejene polivke in položimo pražene ribe.
Pečemo 10 minut na 150°C in odstranimo pekač iz pečice.
Jed je gotova, z ostankom polivke polijemo orado in brancin. Predlagam, da jo postrežete z špinačo, krompirjevo solato ali blitvo.