Orada in brancin
Print Friendly, PDF & Email

Zelo rada imam morske jedi. Zame sta orada in brancin najboljši morski ribi.Upam, da imate tudi vi podobno mnenje.
Par dni nazaj sem v trgovini naletela na sveže ribe, se takoj odločila da jih pripravim in z vami podelim ta čudovit in preprost recept.

IMGP0913

Orada in brancin – pripomočki

 

  • Orada in brancinvečjo ponev
  • pekač za peko ribe
  • električni sekljalnik
  • desko in nož za rezanje
  • široko žlico za obračanje
  • 1 manjšo posodico
  • 1 veliko jušno žlico

 

Sestavine za pripravo orade in brancina:

  • 2 oradi in 2 brancina (lahko je samo orada ali samo brancin. Količinsko pa računamo 1 riba po osebi)
  • 5 žlic svežega peteršilja
  • 1 cela glava česna
  • olivno olje
  • sol

Postopek priprave orade in brancina:

 

V večji ponvi najprej segrejemo olivno olje, dodamo očiščeno in posoljeno oradao (ali) brancin (v tem receptu sta 2 oradi in 2 brancina).orada in brancin
Ribe pražimo z vsake strani po 15 minut na zmernem ognju.

Orada in brancin
Med praženjem  ribe imamo čas da naredimo polivko.

Polivka za orado in brancin

V električni sekljalnik vlijemo 2dcl olivnega olja, česen in 5 velikih žlic peteršilja.
Vse skupaj zmiksamo in polivka je pripravljena.

Orada in brancin

V pekač vlijemo polovico narejene polivke in položimo pražene ribe.

Orada in brancin
Pečemo 10 minut na 150°C in odstranimo pekač iz pečice.

Orada in brancin

Jed je gotova, z ostankom polivke polijemo orado in brancin. Predlagam, da jo postrežete z špinačo, krompirjevo solato ali blitvo.

 

Ocena:
Skupaj: 29 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor