Piščančje kračke po maroško
Print Friendly, PDF & Email

Vsak si želi potovati po svetu in okušati raznorazne jedi, ki so značilne za dežele, ki jih obiščemo. Ste si želeli kdaj iti v Maroko? To je dežela začimb in dobre hrane. Sedaj si lahko slastne piščančje kračke po maroško naredite sami doma. Vse kar potrebujete je le shramba polna začimb. Pa začnimo …

Piščančke kračke po maroško

Kračke po maroško – pripomočki:

  • dve veliki plastični posodi
  • žlica
  • lupilec za krompir
  • plastični krožnik
  • pekač
  • peki papir
  • pečica
  • hladilnik

Kračke po maroško – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 500 g krompirja
  • 6 piščančjih kračk
  • 1,5 dl jogurta
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 žličke curryja
  • 1/2 žličke sladke paprike
  • 1/2 žličke čilija
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • olivno olje
  • drobtine

Kračke po maroško – postopek:

Vzemite večjo plastično posodo in vanjo vlijte jogurt ter dodajte vse zgoraj naštete začimbe. Če je med njimi kakšna, ki vam je bolj všeč je lahko date malo več kot ostale.

Piscancje-kracke-po-marosko-1

Z žlico te začimbe z jogurtom premešamo in v mešanico potopimo piščančje kračke. Pazimo, da bo vsak del dobro mariniran. Postavimo jih v hladilnik za pol ure.

Marinado postavimo v hladilnik za pol ure.
Marinado postavimo v hladilnik za pol ure.

Medtem olupimo krompir in ga narežemo na trakove. Nato ga posolimo in prelijemo z olivnim oljem.

Piscancje-kracke-po-marosko-3

Ko je marinada gotova, na plastični krožnik posujemo drobtine ter vsako kračko povaljamo, da se prime čim več drobtin.

Piscancje-kracke-po-marosko-4

Pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Nanj na eno stran položimo krompir, na drugo pa piščančje kračke po maroško. Če nam ostane kaj marinade, jo prelijemo čez krompir. Za konec čez kračke pokapamo nekaj olivnega olja, da ne bodo presuhe.

Piscancje-kracke-po-marosko-5

Pečico nastavimo na 200°C in pečemo približno 1 uro oziroma do zlato rjave barve.

Naj se popotovanje po Maroku prične. Vsi ljubitelji začimb boste prišli na svoj račun.

Njam njam … pa dober tek.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor