Izvrstna telečja obara
Za juhi podobno jed iz mesa in zelenjave imamo Slovenci lepo besedo obára. Če jo skuhamo iz teletine, korenja in
Preberi večZa juhi podobno jed iz mesa in zelenjave imamo Slovenci lepo besedo obára. Če jo skuhamo iz teletine, korenja in
Preberi večNaredimo okusno in zdravo kosilo, ki spominja na poletje. Rižota z morskimi sadeži je jed, s katero boste zagotovo navdušili
Preberi večTestenine v kremni omaki lososa so odlično in hitro kosilo za vse tiste, ki nimate časa kuhati, želite pa si
Preberi večNaredimo goveji golaž po receptu, ki so ga izdelale naše babice. Postopek je preprost, vsebina recepta pa zadostuje za 6
Preberi večGurmanska pica z ajdovo in rižemo moko je odlična različica testa za vse tiste, ki ste alergični na gluten ali
Preberi večLepljivi prstki, oziroma sticky fingers so panirani piščančji trakci v koruznih kosmičih (corn flakes). Odlična zamenjava za klasično ocvrtega piščanca,
Preberi večPiščanec iz pečice je zelo okusna jed, ker ostane meso zelo sočno in okusno. S pravo prilogo, je to lahko
Preberi večOkusi so seveda različni, a tako kot veliko drugim ljubiteljem karijev, je tudi meni najljubši šrilanški kari. Je močnejši in
Preberi večZa pripravo Štefani pečenke ni potrebno veliko kulinaričnega znanja. V bistvu je to mleto meso z dodatkom začimb, nekaj kruha
Preberi večPrihaja zimski čas in s tem tudi drugačna hrana na naših mizah. Pečenice, krvavice, fižol, zabeljen krompir in seveda kislo
Preberi večV kolikor obožujete steake, si hitro in preprosto želeno debelino in zapečenost peklenskega steaka pripravite doma. Ne potrebujete veliko, da
Preberi večRecept za najboljšo mesno omako za testenine, bolonjsko omako, kot jo skuham jaz. Ni originalna, a zame najboljša. Lahko bi
Preberi večPri gratiniranih pirinih rezancih sem uporabila postopek, pri katerem v naprej pripravljene jedi dokonča v pečici, doda pa se jim tudi različne omake, nariban sir, drobtine in/ali maslo. Pirine rezance skuhamo in odcedimo, čebulo prepražimo in pripravimo omako iz pirine polnozrnate moke in mleka. Pekač namastimo, dodamo rezance in čebulo, prelijemo z omako in na vrh potresemo nariban sir. Vse skupaj lepo zapečemo in postrežemo.
Preberi večMesne kroglice so odlična izbira, če imate doma mleto meso in kakšno jajce. Njihova priprava je enostavna in hitra, vonjave
Preberi večSankočo je tradicionalna jed, ki prihaja iz Latinske Amerike. Pestra obara iz mesa in zelenjave, razkošnih okusov. Sankočo se običajno
Preberi večKljub temu, da svinjsko meso ni najbolj dobrodošlo na zdravem jedilniku, ga ljudje po svetu množično uživajo in je prav,
Preberi večKislo zelje in kisla repa se v jesenskih in zimskih dneh pogosto znajdeta na naših krožnikih. In prav je tako,
Preberi več