Testenine v tartufovi omaki
Testenine v tartufovi omaki so odlična in hitra rešitev ko želimo presenetiti goste z gurmanskim krožnikom. Tartufi so zelo priljubljena jed v Istri vendar ne samo tam. Imajo namreč zelo močen okus in vonj, iz njih pa lahko naredimo sanjsko omako za testenine, ki bo narejena tako hitro kot bo pošla iz krožnika! Naj niti ne omenim, da so tartufi znani po temu, da so zelo močen afrodiziak. 🙂
Pripomočki za pripravo testenin v tartufovi omaki:
- posoda za kuhanje
- ribežen
- ponev
- kuhalnica
Sestavine za pripravo testenin v tartufovi omaki:
- tartuf, beli ali črn velikosti oreha (približno 20 g)
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol
- poper
- 20 g naribanega parmezana
- 200 g poljubnih testenin
Postopek priprave testenin v tartufovi omaki:
Testenine skuhamo kot običajno, v osoljenem kropu. Tartuf naribamo.
V ponev, ki smo jo nekoliko sekund predhodno segreli, dodamo smetano za kuhanje in pustimo, da zavre.
Nato dodamo tartuf, sol in poper ter vse skupaj premešamo. Pustimo nekaj minut, da se tudi smetana napoji s tartufi.
Medtem odcedimo testenine in jih zmešamo skupaj z omako. Vse dobro premešamo na zelo nizkem ognju.
Testenine v tartufovi omaki postrežemo z naribanim parmezanom. Naj vam tekne!