Testenine v tartufovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Testenine v tartufovi omaki so odlična in hitra rešitev ko želimo presenetiti goste z gurmanskim krožnikom. Tartufi so zelo priljubljena jed v Istri vendar ne samo tam. Imajo namreč zelo močen okus in vonj, iz njih pa lahko naredimo sanjsko omako za testenine, ki bo narejena tako hitro kot bo pošla iz krožnika! Naj niti ne omenim, da so tartufi znani po temu, da so zelo močen afrodiziak. 🙂

Testenine v tartufovi omaki (7)

Pripomočki za pripravo testenin v tartufovi omaki:

  • posoda za kuhanje
  • ribežen
  • ponev
  • kuhalnica

Sestavine za pripravo testenin v tartufovi omaki:

  • tartuf, beli ali črn velikosti oreha (približno 20 g)
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • 20 g naribanega parmezana
  • 200 g poljubnih testenin

Postopek priprave testenin v tartufovi omaki:

Testenine skuhamo kot običajno, v osoljenem kropu. Tartuf naribamo.

Testenine v tartufovi omaki (1)V ponev, ki smo jo nekoliko sekund predhodno segreli, dodamo smetano za kuhanje in pustimo, da zavre.

Testenine v tartufovi omaki (2)Nato dodamo tartuf, sol in poper ter vse skupaj premešamo. Pustimo nekaj minut, da se tudi smetana napoji s tartufi.

Testenine v tartufovi omaki (4)Medtem odcedimo testenine in jih zmešamo skupaj z omako. Vse dobro premešamo na zelo nizkem ognju.

Testenine v tartufovi omaki (5)Testenine v tartufovi omaki postrežemo z naribanim parmezanom. Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :)Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor