Vlivanci za juho
Se vam kdaj zgodi, da doma ostanete brez pašte ali kroglic za juho? Ne morete je pustiti kar “gole”. Vlivanci za juho so odlični … potrebujete samo dve sestavini, ki pa jih imate najbrž že kar doma.
Vlivanci za juho – pripomočki:
- ozka plastična posoda (kozarček)
- vilica
Vlivanci za juho – sestavine:
- 1 jajce
- 3 žličke ostre moke
Vlivanci za juho – postopek:
V ozek kozarček dajte celo jajce in ga razžvrgljajte. Dodajte 2 žlički moke, ter močno mešajte. Ko dobite na pol tekočo zmes, dodajte še eno žličko in ponovno mešajte z vilico.
Včasih je odvisno od velikosti jajca. V kolikor imate večje jajce, bodo morda potrebne 4 žličke moke. Na koncu mora biti zmes bolj gosta.
Vilico polno zmesi postavimo nad lonec z juho in pokapamo zmes tako, da dobimo nekakšne trakce.
Nič zato, če so eni trakci debelejši. Važno je, da juho zavremo, da se vlivanci dobro prekuhajo in ne ostanejo surovi.
Ker sem imela skoraj 3 litre juhe, sem naredila dvojno zmes. Najboljši šo domači vlivanci za juho, ki jih včasih še premalo krat naredimo sami. Dejmo to spremeniti.
Dober tek!