Piščanec s sezamom in tatarsko omako
Včasih kar ne vemo, kaj bi še naredili s piščančjim (ali puranjim) mesom. Ta recept je preprost, a vendarle inovativen in drugačen. Piščančje palčke so hitro pripravljene in nadvse okusne, domača tatarska omaka pa jim da piko na i, saj jih osveži. Piščanec s sezamom in tatarsko omako je torej kosilo, ki ga enostavno morate poskusiti, saj vas bo očaralo.
Pripomočki za piščanca in tatarsko omako:
- ponev
- deska za rezanje
- nož
- posoda
- jušna žlica za mešanje
- lopatica za obračanje
Sestavine za piščanca in tatarsko omako:
Za piščanca oz. piščančje palčke:
- 350 g piščančjega ali puranjega mesa
- 1 jajce
- 100 g moke
- 2 manjši jajci ali 1 večje
- 2 jušni žlici sezama
- kanček olja
- čajna žlička soli
Za tatarsko omako:
- 5 kislih kumar
- 120 g kisle smetane
- ščepec soli, popra
- malo limoninega soka
- 2 jušni žlici majoneze
Postopek za pripravo piščanca in tatarske omake:
V posodo damo jajce, moko, sol in malo olja.
Premešamo in dodamo še sezam.
Piščančje ali puranje meso narežemo na trakce in jih potopimo v dobljeno zmes.
Dobro premešamo.
Na močnem ognju segrejemo olje in nanj položimo mesne trakce.
Ko mesni trakci z ene strani lepo porumenijo, jih previdno obrnemo še na drugo stran, da se povsem zapečejo.
Medtem na hitro pripravimo tatarsko omako tako, da v posodici zmešamo vse sestavine zanjo (kisle kumare, kislo smetano, majonezo, začimbe) in premešamo.
Piščančje palčke so zdaj že pečene. Postrežemo jih v krožnik in polijemo z nekaj žlicami domače tatarske omake. V kuhinji in na krožniku že prijetno diši: piščanec s sezamom in tatarsko omako je zapečen, začinjen in sočen, za kar poskrbi tudi tatarska omaka. Poskusite, ideja je preprosta, toda zanimiva in malo drugačna.
Dober tek!