Pečena cvetača z začimbami
Pečena cvetača z začimbami je nekoliko drugačna priloga h glavni jedi od klasičnega krompirja ali riža. Mešanica začimb popestri za nekatere dolgočasno cvetačo in jo naredi omamno dišečo in slastno.
Pečena cvetača z začimbami – pripomočki:
- skleda
- nož
- majhna skledica
- čajna žlička
- pekač
- pečica
Pečena cvetača z začimbami – sestavine:
- 600 g cvetače
- 1/2 čajne žličke mlete kumine
- 1/2 čajne žličke mlete orientalske kumine
- 1/2 čajne žličke mletega korandra
- malo muškatnega oreščka
- ščep soli
- malo olja
Pečena cvetača z začimbami – priprava:
Cvetačo dobro operemo in natrgamo na manjše cvetke.
V skledico odmerimo vse začimbe in jih premešamo.
… in z rokami dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazdelijo po cvetači.
Cvetačo prestavimo na naoljen pladenj.
Pečico segrejemo na 200 °C in, ko je dovolj ogreta, vanjo damo cvetačo. Pečemo jo od 20-25 minut. Čas je nekoliko odvisen od velikosti cvetk.
Postrežemo jo takoj, saj se hitro shladi oz. jo, dokler je ne postrežemo, hranimo na toplem.
Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]