Pečena cvetača z začimbami
Print Friendly, PDF & Email

Pečena cvetača z začimbami je nekoliko drugačna priloga h glavni jedi od klasičnega krompirja ali riža. Mešanica začimb popestri za nekatere dolgočasno cvetačo in jo naredi omamno dišečo in slastno.

pecena-cvetaca-z-zacimbamiPečena cvetača z začimbami – pripomočki:

  • skleda
  • nož
  • majhna skledica
  • čajna žlička
  • pekač
  • pečica

Pečena cvetača z začimbami – sestavine:

  • 600 g cvetače
  • 1/2 čajne žličke mlete kumine
  • 1/2 čajne žličke mlete orientalske kumine
  • 1/2 čajne žličke mletega korandra
  • malo muškatnega oreščka
  • ščep soli
  • malo olja

Pečena cvetača z začimbami – priprava:

Cvetačo dobro operemo in natrgamo na manjše cvetke.

pecena-cvetaca-z-zacimbamiV skledico odmerimo vse začimbe in jih premešamo.

pecena-cvetaca-z-zacimbamiZačimbe posujemo po cvetači …

pecena-cvetaca-z-zacimbami… in z rokami dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazdelijo po cvetači.

pecena-cvetaca-z-zacimbamiCvetačo prestavimo na naoljen pladenj.

pecena-cvetaca-z-zacimbamiPečico segrejemo na 200 °C in, ko je dovolj ogreta, vanjo damo cvetačo. Pečemo jo od 20-25 minut. Čas je nekoliko odvisen od velikosti cvetk.

pecena-cvetaca-z-zacimbamiPostrežemo jo takoj, saj se hitro shladi oz. jo, dokler je ne postrežemo, hranimo na toplem.

pecena-cvetaca-z-zacimbamiUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor