Puranji zrezki s sladkim ananasom in stopljenim sirom
Puranji zrezki s sladkim ananasom in stopljenim sirom so že sami po sebi bogata in kalorično nasitna jed, ki ne potrebuje zahtevne priloge. Za spremembo smo puranje zrezke popekli na ne tako običajen način in jih popestrili s sladkim ananasom, ki vsem mešajočim, bogatim okusom prinaša pridih eksotike. Povrh pa topljen sir zrezkom doda svežino in sočnost. Poskusite tole kombinacijo puranjih zrezkov, ananasa in sira …
Puranji zrezki – pripomočki :
- primerna ponev
- obračalka za zrezke
- tolkalo za zrezke
Puranji zrezki – sestavine :
( kosilo za 2 osebi )
- 2 puranja zrezka
- 2 rezini ananasa
- 2 rezini topljenega sira
- olivno olje
- sol in peteršilj
- (mleko)
Puranji zrezki – postopek priprave :
Puranje zrezke oplaknemo s tekočo vodo, narahlo jih osušimo. Po potrebi jih tudi potolčemo. Puranje zrezke položimo na segreto olje v ponev in meso na vsaki strani dobro popečemo.
Zrezki se hitro popečejo. Med peko jih narahlo začinimo s soljo. Ko je meso pečeno, na vsak zrezek položimo rezino ananasa.
Povrh ananasa položimo rezino topljenega sira.
Na majhnem ognju vse skupaj še malo dušimo, toliko, da se sir lepo raztopi in da se vsi okusi med seboj povežejo. Na ananasu se izriše vdolbinica, ko je sir stopljen.
Puranjim zrezkom lahko dodamo prilogo po želji. Odločili smo se za lahko zelenjavo, korenje z grahom.
Dober tek!