Cvetača s skorjico
Print Friendly, PDF & Email

Cvetača s skorjico je odlična jed, ki jo lahko pripravimo kadarkoli. Sedaj, ko je čas cvetače pa jo le pripravite saj je bogata v vitamini in ima izvrsten okus. Cvetača s skorjico bo tudi razveselila otroke, ki ponavadi ne jedo radi zelenjave.

Cvetaca s skorjico (9) Pripomočki za pripravo cvetače s skorjico:

  • skleda za mešanje
  • metlica za stepanje
  • posoda za kuhanje
  • ognjevarna posoda za peko

Sestavine za pripravo cvetače s skorjico:

  • 700 g cvetače
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 100 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • žlica olivnega olja ali kokosove masti

Postopek priprave cvetače s skorjico:

Cvetačo operemo in jo zrežemo na kose. V vreli, rahlo osoljeni vodi, jo kuhamo približno 10 minut, toliko da se zmehča.

Cvetaca s skorjico (2)

V posodi bomo, s pomočjo metlice, stepli jajca, da postanejo kremasta.

Cvetaca s skorjico (3)

Dodamo mleko, sol, poper in parmezan ter vse skupaj dobro premešamo, da nastane gladka zmes.

Cvetaca s skorjico (5)

Cvetačo smo sedaj odcedili. Ognjevarno posodo bomo namastili z olivnim oljem ali kokosovo mastjo. V posodo položimo cvetačo. Pazimo, da ne pustimo luknjic, ker nam bo tako omaka ostala na dnu pekača.

Cvetaca s skorjico (7)

Sedaj po cvetači polijemo omako, dodamo še nekaj parmezana in pečemo v pečici približno 30 minut na 180 °C.

Cvetaca s skorjico (9)

Cvetača s skorjico je sedaj pripravljena za serviranje. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor