Cvetača s skorjico
Cvetača s skorjico je odlična jed, ki jo lahko pripravimo kadarkoli. Sedaj, ko je čas cvetače pa jo le pripravite saj je bogata v vitamini in ima izvrsten okus. Cvetača s skorjico bo tudi razveselila otroke, ki ponavadi ne jedo radi zelenjave.
Pripomočki za pripravo cvetače s skorjico:
- skleda za mešanje
- metlica za stepanje
- posoda za kuhanje
- ognjevarna posoda za peko
Sestavine za pripravo cvetače s skorjico:
- 700 g cvetače
- 2 jajci
- 100 ml mleka
- 100 g naribanega parmezana
- sol
- poper
- žlica olivnega olja ali kokosove masti
Postopek priprave cvetače s skorjico:
Cvetačo operemo in jo zrežemo na kose. V vreli, rahlo osoljeni vodi, jo kuhamo približno 10 minut, toliko da se zmehča.
V posodi bomo, s pomočjo metlice, stepli jajca, da postanejo kremasta.
Dodamo mleko, sol, poper in parmezan ter vse skupaj dobro premešamo, da nastane gladka zmes.
Cvetačo smo sedaj odcedili. Ognjevarno posodo bomo namastili z olivnim oljem ali kokosovo mastjo. V posodo položimo cvetačo. Pazimo, da ne pustimo luknjic, ker nam bo tako omaka ostala na dnu pekača.
Sedaj po cvetači polijemo omako, dodamo še nekaj parmezana in pečemo v pečici približno 30 minut na 180 °C.
Cvetača s skorjico je sedaj pripravljena za serviranje. Dober tek!