Slastna in osvežilna quesadilla s tuno
Če nimate veliko časa, želite pa pripraviti nekaj okusnega in toplega, je odlična ideja slastna in osvežilna quesadilla s tuno. Je že res, da je jed mehiška in je zato pri nas ne pripravljamo ravno pogosto, a zakaj ne bi te navade spremenili, ko pa je priprava jedi tako preprosta, hitra, rezultat pa slastna in osvežilna quesadilla, ki jo lahko polnite s tuno ali z mesom.
Pripomočki za quesadillo s tuno:
- posoda
- žlica za mešanje
- ponev
- lopatka za obračanje tortilj
Sestavine za quesadillo s tuno:
- 8 pšeničnih tortilj
- 350 g tune
- 150 g koruze iz pločevinke
- ena večja sveža vejica zelene
- 2 jušni žlici majoneze
- 3 jušne žlice kisle smetane
- 70 do 100 g naribanega sira
- ščepec soli in popra
- ščepec čilijevega prahu
- (po želji) nekaj kapljic čilijeve omake
Postopek za pripravo quesadille s tuno:
V posodi zmešamo tuno in koruzo, dodamo tudi sol, poper in čilijev prah.
Premešamo in dodamo še kislo smetano, majonezo in nasekljano vejico zelene.
Vse skupaj dobro premešamo.
Na polovico tortilj damo nekaj žlic nadeva in ga enakomerno porazdelimo. Nato po vrhu nadeva posujemo nariban sir.
Drugo polovico tortilj pustimo ob strani. Ko smo 4 tortilje premazali z nadevom, jih s preostalimi štirimi prekrijemo.
Ponev segrejemo na zmernem ognju (brez olja!) in nato previdno zlagamo vsako zloženko oz. “pleskavico” iz tortilje, nadeva in še ene tortilje.
Ko dobi naša slastna in osvežilna quesadilla s tuno na spodnji strani zapečeno skorjico rjave barve, jo s pomočjo lopatke previdno obrnemo na drugo stran in zapečemo še s te strani. Quesadilla s tuno je pripravljena, na koncu jo pokapamo s čilijevo omako in razrežemo na četrtine. Postrežemo z lističem zelene.
Na krožniku jo lahko že razrežemo na četrtine, saj je tako bolj vidno, kako sočna je v notranjosti. Tako, slastna in osvežilna quesadilla s tuno nas s svojimi čudovitimi vonjavami kar kliče, da jo poskusimo.