Piščančji zrezek po drvarsko
Print Friendly, PDF & Email

Bogato beljakovinsko kosilo je kot nalašč za tistega moškega, ki je fizično garal celo dopoldne. Okus piščančjega mesa se odlično dopolni z vonjem po prekajeni slanini in čebuli. Za povrh vsega pa lahko okusno zapečene kose zrezka namakate v sočno zapečenem jajcu. Vedno imejte pri roki recept za piščančji zrezek po drvarsko, s čimer svojemu moškemu povrnete moč po napornem delu.

piscancji-zrezek-po-drvarsko-7

Pripomočki za pripravo – zrezek po drvarsko:

  • nož
  • deska
  • kuhinjsko kladivo
  • 1 večja ponev
  • 1 manjša ponev
  • vrečka

Sestavine za pripravo – zrezek po drvarsko:

  • 4 piščančji zrezkipiscancji-zrezek-po-drvarsko_1
  • sol
  • poper
  • 1 čebula
  • 4 jajca
  • 80 g slanine
  • olivno olje ali maslo
  • majaron

Postopek za pripravo – zrezek po drvarsko:

Piščančji file najprej malo zamrznemo, da ga lažje narežemo na zrezke. Piščančje zrezke vstavimo v vrečko in potolčemo s kuhinjskim kladivom. Ko so dovolj tanki, jih posolimo, popramo in potresemo z majaronom.

piscancji-zrezek-po-drvarsko-2

Čebulo narežemo na kolobarje, slanino pa na majhne kocke.

piscancji-zrezek-po-drvarsko-3

V ponvi razpustimo 2 žlici olja ali masla in na njem pečemo zrezke okoli 5 minut na vsaki strani. V drugi ponvi na olju hrustljavo ocvremo slanino in ji dodamo na kolobarje narezano čebulo. Pražimo tako dolgo, da tudi čebula lepo porjavi.

piscancji-zrezek-po-drvarsko-4

Ko so zrezki pečeni, jih vzamemo iz ponve in položimo na toplo. V isti ponvi, kjer smo pekli zrezke, nato spečemo še 4 jajca na oko.

piscancji-zrezek-po-drvarsko-5

Zrezke naložimo na krožnik, jih obložimo z zapečeno slanino in čebulo ter pokrijemo  s pečenim jajcempiscancji-zrezek-po-drvarsko-6K piščančjim zrezkom po drvarsko se okusno podajo krompirjeve rezine. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor