Piščančji zrezek po drvarsko
Bogato beljakovinsko kosilo je kot nalašč za tistega moškega, ki je fizično garal celo dopoldne. Okus piščančjega mesa se odlično dopolni z vonjem po prekajeni slanini in čebuli. Za povrh vsega pa lahko okusno zapečene kose zrezka namakate v sočno zapečenem jajcu. Vedno imejte pri roki recept za piščančji zrezek po drvarsko, s čimer svojemu moškemu povrnete moč po napornem delu.
Pripomočki za pripravo – zrezek po drvarsko:
- nož
- deska
- kuhinjsko kladivo
- 1 večja ponev
- 1 manjša ponev
- vrečka
Sestavine za pripravo – zrezek po drvarsko:
Postopek za pripravo – zrezek po drvarsko:
Piščančji file najprej malo zamrznemo, da ga lažje narežemo na zrezke. Piščančje zrezke vstavimo v vrečko in potolčemo s kuhinjskim kladivom. Ko so dovolj tanki, jih posolimo, popramo in potresemo z majaronom.
Čebulo narežemo na kolobarje, slanino pa na majhne kocke.
V ponvi razpustimo 2 žlici olja ali masla in na njem pečemo zrezke okoli 5 minut na vsaki strani. V drugi ponvi na olju hrustljavo ocvremo slanino in ji dodamo na kolobarje narezano čebulo. Pražimo tako dolgo, da tudi čebula lepo porjavi.
Ko so zrezki pečeni, jih vzamemo iz ponve in položimo na toplo. V isti ponvi, kjer smo pekli zrezke, nato spečemo še 4 jajca na oko.
Zrezke naložimo na krožnik, jih obložimo z zapečeno slanino in čebulo ter pokrijemo s pečenim jajcemK piščančjim zrezkom po drvarsko se okusno podajo krompirjeve rezine. Dober tek!