Mesna štruca iz jušnega mesa
Print Friendly, PDF & Email

Ko kuhamo domačo govejo juho, nam včasih ostane velik kos mesa, ki ga navadno pojemo zraven ob juhi ali kar tako. Lahko pa pripravimo povsem nov obrok. Mesna štruca iz jušnega mesa je zelo dobro kosilo ali večerja, s poljubno prilogo, ali brez.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-8

Mesna štruca iz jušnega mesa – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • skleda
  • kuhalnica
  • pekač
  • žlica
  • blender
  • deska za rezanje
  • nož
  • cedilo

Mesna štruca iz jušnega mesa – sestavine:

Za 4 osebe

  • 500 – 600 g jušnega mesa
  • 4 žlice drobtin
  • 2 jajci
  • žlica nasekljanega peteršilja
  • 2 – 3 stroki česna
  • sol in poper po okusu
  • 1 dl juhe
  • olje za namastitev pekača
  • 1 dl vode za omako (po želji)

Mesna štruca iz jušnega mesa – postopek:

Meso vzamemo iz juhe in če je še vroče, ga pustimo, da se malo ohladi. Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. Nato ločimo meso od kosti, maščobe in raznih kit.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa

Meso v blenderju zmeljemo, ravno toliko, da je dobro sesekljano, iz njega ne delamo paste.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-1

Na deski za rezanje na drobno narežemo peteršilj in česen, lahko ga tudi stisnete s stiskalcem.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-2

Nato mesu dodamo drobtine, jajci, peteršilj, nasekljan česen, ter solimo in popramo po okusu.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-3

Vse skupaj z rokami zgnetemo oz. premešamo, da se vse sestavine med seboj dobro spojijo. Dobili bomo testu podobno maso. Pekač namastimo z oljem, ter z rokami iz mesa oblikujemo štruco, ki naj ne bo previsoka. Štruco denemo v pomaščen pekač in jo rahlo pomastimo tudi po vrhu.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-4

Pekač potisnemo v pečico in mesno štruco pečemo najprej 20 minut. Potem jo vzamemo iz pečice in jo prelijemo z juho.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-5

Pekač potisnemo nazaj v pečico in jo pečemo še 20 minut. Vmes pripravimo poljubno prilogo, pire krompir se odlično poda zraven.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-6

Ko je pečena, lahko v pekaču pripravimo nekaj omake, tako da, štruco prestavimo na krožnik, v pekač pa zlijemo cca. 1 dl vode, premešamo s kuhalnico, rahlo solimo in pekač vrnemo v pečico za cca. 5 minut.

mesna-struca-iz-jusnega-mesa-7

Omako nato precedimo čez cedilo in jo kasneje prelijemo po prilogi ali mesni štruci.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor